?>

Azerbaycan Milli Kahramanı Hüseynli’den Türkçülük mesajı

Azerbaycan milli kahramanı ibad hüseynli, “yeni yılın ilk günü, tarihi hadiseler yönünden oldukça zengindir. Ocak ayının 1’i, çağdaş türk milliyetçiliği ideolojisi ve ‘türkçülük- turancılık’ akımının manevi taşıyıcısı, dünya türklüğünün tabi lideri, türk dünyasının aksakalı devlet bahçeli’nin de doğum günüdür” dedi.

Siyaset - 2 ay önce

Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseynli, “Yeni yılın ilk günü, tarihi hadiseler yönünden oldukça zengindir. Ocak ayının 1’i, çağdaş Türk milliyetçiliği ideolojisi ve ‘Türkçülük-Turancılık’ akımının manevi taşıyıcısı, dünya Türklüğünün lideri, Türk dünyasının aksakalı Devlet Bahçeli’nin de doğum günüdür” dedi.

Birinci Karabağ Savaşı’nda Ermeni komutan Monte Melkonyan’ı savaş esnasında karşılıklı dövüşte yenerek öldürdüğü iddiaları nedeniyle Azerbaycan’da Milli Kahraman ilan edilen İbad Hüseynli, yeni yıla girerken bir yazılı açıklama yaptı. Hüseynli, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Yeni yılın ilk günü, tarihi hadiseler yönünden oldukça zengindir. Ocak ayının 1’i, çağdaş Türk milliyetçiliği ideolojisi ve ‘Türkçülük- Turancılık’ akımının manevi taşıyıcısı, dünya Türklüğünün tabi lideri, Türk dünyasının aksakalı Devlet Bahçeli’nin de doğum günüdür. Devlet Bey, Türk dünyasında sınırsız sevgiye ve büyük saygıya sahip ender şahsiyetlerden biridir. Bu sınırsız sevgi ve saygı hem onun MHP lideri olarak büyük rağbet görmesinden hem de Türk ve dünya siyasetinde belirleyici bir karakter olmasından kaynaklanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, onlarca yıl ‘ilelebet payidar kalmak’ ve kendi varlığını korumak için mücadele yürüttü. Ancak şunu iftiharla söylemek gerekir ki Türkiye, son 20 yılda içe dönük müdafaa mevkiinden çıkarak, bölgede ve dünyada meydana gelen hadiselere müdahil olan, bütün süreçlerde belirleyici rol oynayan lider ülke konumuna yükseldi. Bu durum, yeni bir merhalenin kapılarını aralayan inkışafın da başlangıcıdır. Türkiye’nin bu son yıllarda sürekli ileri hamle yapmasının ve hiç durmadan inkişaf etmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakimiyeti devrinde gerçekleştiğini de özellikle kaydetmek gerekir."

"Geçmişte de bu gün de Türk milliyetçiliğinin ana çizgisi; devlete, millete ve milli kültüre manevi bağlılıktan ibarettir" diyen İbad Hüseynli, "Türk milliyetçiliği ideolojisinin temelinde Türklüğün töresi, İslam’ın ahlakı ve fazileti vardır. Adalet, eşitlik duygusu, mazlumun yanında olma mertliği, Türk-İslam medeniyetinin esasıdır. Dolayısıyla Türk milliyetçilerinin kapısı, bu ilkeleri kabul eden herkese açıktır. Çağdaş dünyada, Türkiye’nin küresel bir güç merkezine çevrilmesi ve bu istikamette kazanılan başarılar, Türk töresine ve İslam maneviyatına esaslanmaktadır. Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan ittifakı ve gayretleri son yıllarda beklenen neticeyi vermiştir. Bizler de ömrümüz oldukça, bu ikilinin daha nice başarısının ve zaferinin şahidi olacağız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump ile İngiltere Başbakanı Starmer Beyaz Saray’da görüştü

23:40 - Siyaset

Almanya Başbakanı Scholz, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın çağrısından memnun

22:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı King ile bir araya geldi

22:37 - Siyaset

ABD, Meksika ve Kanada’ya uygulayacağı gümrük vergilerini 4 Mart’a çekti

21:22 - Siyaset

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Terörden arındırılmış bir Türkiye’de daha güzel günleri yaşamak ve onları arzu etmekteyiz"

21:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat