?>

Bağdatlı Sultan Şenlikleri’ne yoğun katılım

Bağdatlı sultan alevi kültürünü tanıtma ve sanat şenlikleri, manisa büyükşehir belediye başkanı mimar ferdi zeyrek ve chp manisa milletvekili ahmet vehbi bakırlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İnsan - 4 ay önce

Manisa’nın Kula ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenlikleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Şenliğe Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz, CHP Kula İlçe Başkanı Kadir Girgin, CHP Kula İlçe Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, gaziler, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Encekler Mahalle Muhtarı Tuncay Demir yaptı. Bu şenliğin yıllardır geleneksel olarak düzenlendiğini dile getiren Muhtar Demir, "Bu şenlik sayesinde kültürümüzü yaşatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu şenlikler bizlerin kardeşçe birlik olduğumuz anlamlı birlikteliklerdir. Bu günler Alevi-Sünni diyerek, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diyerek bizleri bölmeye çalışanlara birlik görüntülerinin verildiği günlerdir" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yemek ikramı ve semah gösterisi yapıldı. Ardından Salihli Türkü Dostları grubu, mahalli sanatçı Sami Dinç ve ünlü türkücü Tolga Sağ konser verdi. Geçtiğimiz yıllara göre yoğun katılımın olduğu şenlikte vatandaşlar etkinliğin tadını çıkardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Menteşe’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

2024-10-06 01:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Kar ve soğukta çalışanlara iç ısıtan jest

16:57 - İnsan

Emevi Camii’nde cuma namazı kılındı

16:25 - İnsan

Odunpazarı’nda dijital arşiv dönemi: 8,5 milyon evrak dijitalleşti

16:25 - İnsan

Terme zabıtası okul kantinlerini denetledi

16:25 - İnsan

Samsunlulardan ABD ve İsrail’e tepki: "Gazze boşaltılamaz"

16:18 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık