?>

Bakan Göktaş’tan depremzede çifte tebrik telefonu

Aile ve sosyal hizmetler bakanı mahinur özdemir göktaş, pilot bölge olarak deprem bölgesinden başlatılan aile ve gençlik fonu’ndan faydalanan ve ilk bebeklerini kucaklarına alan çifti telefonla arayarak tebrik etti.

İnsan - 3 gün önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, pilot bölge olarak deprem bölgesinden başlatılan Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanan ve ilk bebeklerini kucaklarına alan çifti telefonla arayarak tebrik etti.

Pilot bölge olarak deprem bölgesinden başlatılan ve "Aile Yılı" kapsamında başvuruları 81 ile yaygınlaştırılan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında desteklenen, İskenderun’da yaşayan Göz çifti, bebeklerini kucağına aldı. Bakan Göktaş, 13 Ocak’ta Aile Yılı tanıtım programına katılmalarının ardından bebekleri Alpaslan’ı kucaklarına alan Şükriye ve Oğuzcan Göz çiftini telefonla arayarak tebrik etti.

Anne ve bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Göktaş, Göz çiftini tebrik ederek, "Gözünüz aydın. Bu destek kredisinin size katkı sağlamış olmasından çok mutlu oldum. Yuva kurma döneminizde yanınızda olduğumuz için ayrıca mutlu olduk" dedi.

Göz çiftinin doğan ilk bebekleri için de destek alacaklarını hatırlatan Göktaş, "Aile Yılı’nda güzel bir aile olarak Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanmış oldunuz. Bundan sonraki süreçte Aile Yılı’nda da yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Siz de ailemizin bir parçasısınız. Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanan, anne baba olan ilk çiftimizsiniz. Tekrar tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Göz çifti ise "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ve bu kapsamda aldıkları Evlilik Öncesi Eğitim Programından yararlanmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek deprem öncesi nişanlı olduklarını ve aldıkları evlilik kredisi ile bazı eksikliklerini giderdiklerini aktardı. Göz çifti, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Göktaş’a teşekkür etti. Toplam başvuru sayısı 56 bin 256 oldu

Öte yandan Aile ve Gençlik Fonu’na başvurular https://ailegenclikfonu.aile.gov.tr/ adresi üzerinden alınmaya devam ediyor. 14 Şubat’ta Aile ve Gençlik Fonu’nu tanıtmak için bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımın ardından Aile ve Gençlik Fonu’na başvurular artarak haftanın en yüksek başvuru sayısına ulaştı. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde toplam başvuru sayısı ise 56 bin 256 oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

İlgili Haberler

Samsun’da vatandaşların kar eğlencesi: Ellerinde poşetlerle sokakta kaydılar

20:37 - İnsan

Karla mücadele ekiplerine sucuk ekmek

19:43 - İnsan

Soğuk havada yürek ısıtan görüntü

18:25 - İnsan

Ordu’da lise öğrencileri kardan ’iglo’ inşa etti

17:30 - İnsan

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hafızlık bir insana nasip olabilecek en büyük unvan"

17:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim