?>

Bakan Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı Başkanı Rioux ile görüştü

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı murat kurum, fransız kalkınma ajansı (afd) başkanı remy rioux’u ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ekonomi - 7 ay önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Başkanı Remy Rioux’u ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Başkanı Remy Rioux’u ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Görüşmede, deprem bölgesine yönelik çalışmalardan iklim değişikliğine kadar birçok başlık masaya yatırıldı.

Görüşmede, 6 Şubat depremlerinden sonra, bölgeye yönelik inşa ve ihya çalışmalarını ciddiyetle yürüttüklerini ifade eden Bakan Kurum, “Bu süreçte dostlarımızın unutamayacağımız dayanışma örneklerine şahit olduk. Fransız Kalkınma Ajansına da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 76 bin yeni konut ve iş yerimizde depremzede kardeşlerimiz oturmaya başladılar. İnşallah bu yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar, teslim edilmeyen tek bir konut ve işyerimiz kalmayacak” diye konuştu.

Bakan Kurum, AFD ve Dünya Bankası’nın eş finansmanı ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan ‘Kırsal Deprem Konutlarının Yapılması Projesi’ni önemsediklerini belirterek, iş birliği çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

İklim değişikliğinin dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Kurum, Türkiye olarak millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarla, ormanlaştırma çalışmalarıyla yeşil alanları süratle arttırdıklarını kaydetti. Kurum, 2023 yılından bu yana Türkiye’de Yeşil Taksonomi Sistemi’nin kurulması konusunda da çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Görüşmede, Fransız Kalkınma Ajansı Başkanı Rioux da afet sonrası yürütülen inşa ve ihya çalışmalarından övgüyle bahsetti. Rioux, ayrıca, iklim değişikliği konusunda atılan adımları takdirle karşıladıklarını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS'İ DUYARSIZLAR KİRLETİYOR ÇEVRECİLER TEMİZLİYOR

2024-07-15 14:33 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

İlgili Haberler

30 milyon dolarlık yatırım hamlesi

17:53 - Ekonomi

CAMEK’ten uzanan gönül bağı

16:46 - Ekonomi

Hamsinin Yerini İstavrit Aldı

16:27 - Ekonomi

KOS’ta görev değişimi: Başkan Kütükcü, görevi Büyükeğen’e devretti

15:43 - Ekonomi

Kilosu 100 liradan satılan istavrit, hamsiyi geride bıraktı

15:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem

45 Bin Yıldan Fazla Hapisle Yargılandı

16:29 - Gündem