?>

Bakan Tekin paylaştı: Samsun Maarif Orkestrası’ndan Down Sendromu Farkındalık Günü için özel performans

Samsun maarif orkestrası, 21 mart dünya down sendromu farkındalık günü kapsamında özel öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte "sular durulur derler (çarşamba türküsü)" eserini seslendirdi. Bu özel performansı milli eğitim bakanı yusuf tekin paylaşarak, "bakanlık olarak, evlatlarımız için her zaman daha nitelikli ve daha güzel olanı hedefleyerek, onlara güzel bir gelecek sunma gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Eğitim - 3 gün önce

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Samsun Maarif Orkestrası’nın 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında hazırladığı özel performansı paylaşarak, "Bakanlık olarak, evlatlarımız için her zaman daha nitelikli ve daha güzel olanı hedefleyerek, onlara güzel bir gelecek sunma gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Samsun Maarif Orkestrası, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında özel öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte "Sular Durulur Derler (Çarşamba Türküsü)" eserini seslendirdi. Bu özel performansı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin paylaşarak, "Bakanlık olarak, evlatlarımız için her zaman daha nitelikli ve daha güzel olanı hedefleyerek, onlara güzel bir gelecek sunma gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Samsun Maarif Orkestrası Koordinatörü Cem Gökdemir ve Orkestra Şefi Hasan Erdem Avcı yönetiminde gerçekleştirilen bu özel performansın düzenlemeleri Kadir Özal ve İsmail Tepe tarafından yapıldı. Özel gereksinimli bireylerin sanatla buluşmasını desteklemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan bu çalışma, dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Milli Eğitim Bakanı da bu anlamlı etkinliği takdir ederek sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Eğitimde fırsat eşitliği ve sanatın birleştirici gücüne vurgu yapan paylaşım, özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. "Hepimizin ortak sorumluluğu"

Bakan Tekin yaptığı paylaşımda, "Bugün, farkındalık, sevgi ve eğitimle kardeşliğimize +1 değer kattığımız 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü. Özel çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmak ve onları hayat boyu güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bakanlık olarak, evlatlarımız için her zaman daha nitelikli ve daha güzel olanı hedefleyerek, onlara güzel bir gelecek sunma gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle, özel öğrencilerimize ve ailelerimize saygı ve sevgilerimi iletiyor; 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nü tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

BODRUM'DA MOTOSİKLET YAYAYA ÇAPTI

2025-03-15 00:38 - Asayiş

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

MUĞLA'DA BARINAKLAR İNCELENDİ

2025-03-15 10:14 - Sağlık

İlgili Haberler

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nden büyük başarı

14:28 - Eğitim

Dünya Su Günü’nde minikler ‘Su Müfettişi’ oldu

13:55 - Eğitim

Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu

18:55 - Eğitim

Ağrı Valisi Koç, yeni eğitim-öğretim yılında açılacak Özel Eğitim Anaokulu’nu inceledi

17:30 - Eğitim

Belediyeden öğrencilere su farkındalığı semineri

16:03 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kumar oynayan 6 kişiye 55 bin 482 TL ceza

15:18 - Asayiş

Beşiktaş, Galatasaray Derbisi Hazırlıklarını Sürdürdü

15:04 - Spor

A Milli Takım, Hazırlıklarını Tamamladı

14:52 - Spor

Meteorolojiden Çığ ve Don Tehlikesi Uyarısı

14:42 - Genel

Gümrüğünde Rekor Altın Kaçakçılığı Yakalandı

14:06 - Asayiş