?>

BAKKA; genç istihdamı ve genç girişimciliğinde Türkiye birincisi

Batı karadeniz kalkınma ajansı, genç istihdamı ve genç girişimciliğinde türkiye birinciliği elde etti.

İnsan - 8 ay önce

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, genç istihdamı ve genç girişimciliğinde Türkiye birinciliği elde etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 26 kalkınma ajansı tarafından 2022 ve 2023 yıllarında “Genç İstihdamı” teması uygulandı. Genç istihdamı teması kapsamında ajanslar bölgelerinde genç istihdamının artırılması ve genç girişimciliğinin sağlanması amacına yönelik faaliyetler önceliklendirildi. Gençlerin geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması, becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi ve üretim süreçlerine aktif katılımının sağlanması yönünde çalışmalar gerçekleştirildi.

Bu çalışmalar için bölgeler ve iller özelinde farklılaşan fon kaynakları kullandırıldı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tema kapsamında ulusal ve bölgesel kamu, STK ve özel sektörden 52 paydaşla işbirliği kurdu, 20 milyon TL kaynak kullanarak 4 merkezin kurulumuna, 12 projenin hibe desteği almasına, 8 genç girişimin ve 1.479 istihdamın gerçekleştirilmesine öncülük etti, Türkiye genelinde koordinatör olduğu siber güvenlik çalışmalarında ve tescilli markası Siber Vatan faaliyetlerini başarıyla yürüttü.

13-14 Ağustos 2024 tarihlerinde tüm ajanslar tema faaliyetlerini arz etti ve sunuşları geniş katılımcı değerlendirici havuzunda oylandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı temanın sahiplenilmesi, genel çıktıları, öne çıkan yenilikçi uygulama ve başarı hikayesi ve sunum performansı kriterlerinin tamamında Türkiye genelinde birinci seçilerek 2025 yılı için daha yüksek performans payı/ödeneği almaya hak kazandı.

BAKKA tarafından yapılan açıklamada, "Sürecin yönetiminde bizlerden desteklerini esirgemeyen Ajans Yönetim Kurulumuza, emeği geçen tüm personelimize, tema kapsamındaki proje ve faaliyetlerde birlikte hareket ettiğimiz yerel paydaşlarımıza ve bizlere bu fırsatı sunan Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunarız." ifadelerine yer verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

ALDER 8. Genel Kurulunda yeni başkan Serkan Karpuzoğlu oldu

19:39 - İnsan

Gaziantep’te binlerce kişi Mevlid-i Nebi etkinliğinde buluştu

19:30 - İnsan

Kütahya’da binlerce kişi İsrail’i protesto etti

19:32 - İnsan

Batman’da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

19:28 - İnsan

Vali Özarslan: "Sağlık, bireylerin en temek hakkıdır"

19:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Ucuz Ev Vaadiyle Milyonluk Vurgun

16:22 - Asayiş

Seyir Halindeki Tırın Damperi Açıldı

15:57 - Asayiş

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Danla Biliç, Eski Sevgilisi Tarafından Darp Edildi

15:38 - Asayiş

Serdal Adalı'dan Borç Açıklaması, Sponsorluk Çağrısı

15:38 - Spor