?>

Balıkesir’de çocukların da meclisi olacak

Balıkesir kent konseyi, çocuk meclisi kuruyor başkan ahmet akın ve çocuklar

Genel - 8 ay önce

Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi kurulması için çalışmalar başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim vaatlerinden biri olan Çocuk Meclisi ile Balıkesir’in çocukları; çocuk dostu bir kentte, haklarını bilerek şehri için söz sahibi olacak. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Çocuk Meclisi kurulması için Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden’in koordinasyonunda çalışmalar başladı. Çocukların kent yönetimi ile kentlilik bilincinin geliştirilerek kente dair öneri ve projelerinin üretilmesini teşvik etmek amaçlı kurulacak olan Çocuk Meclisi, aynı zamanda çocuk dostu kent modeline ulaşmayı da hedefliyor.

Çocukların; kentten beklentilerini, hak ve sorumluluklarını, meclis çatısı altında oluşturulan demokrasi kültürü içerisinde öğrenmesini sağlayacak Çocuk Meclisi, onların kent yönetimi ve sosyal hayattaki rollerinin güçlendirilmesini amaçlıyor. Hiçbir ayrım gözetmeksizin gönüllülük esasına dayanarak oluşturulacak olan Çocuk Meclisi’nde, çocuk dostu kentin sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikalar ön planda tutulacak.

Balıkesir’de yaşayan çocukların kent kimliğine sahip çıkmasını hedefleyen mecliste bir yandan onların yaşadıkları sorunlara ilişkin politikalar ve çözüm önerileri geliştirilirken bir yandan da kendi potansiyellerini keşfederek gelişimlerini desteklenecek. Kişisel, toplumsal, bilimsel, kültürel, sanatsal, spor ve iletişim gibi konularda gelişime ilişkin eğitim program ve faaliyetlerin de düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar yapacak olan Çocuk Meclisi; dinamizmini yönlendirebileceği uğraş ve ilgi alanları geliştirmek, çocuk hak ve özgürlüklerine sahip çıkılan ortaklık bilinciyle yaşamalarına önemli katkılar sunacak.

Başkan Ahmet Akın’ın önerisiyle; Emekli Meclisi ve Çevre Meclisi kurmak için de çalışmalar başlatan Balıkesir Kent Konseyi, şehri için en iyi şekilde faaliyetlerini sürdürecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

MUHTEŞEM GÖKOVA’NIN CENNET KÖŞESİ AKYAKA

2024-06-10 15:02 - ÇEVRE

MARMARİS'TE KANALDAKİ KAZLAR KATLEDİLDİ

2024-06-11 12:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kayseri OSB Başkanı Yalçın Kayserililerin ve Sanayicilerin Berat Kandilini kutladı

12:16 - Genel

Talas’ta asfalt teknolojileri çalışması

12:17 - Genel

Kazım Karabekir’de kat karşılığı ihale düzenlenecek

12:13 - Genel

Mersin’de 2024 yılında 66 bin 675 ünite kan bağışında bulunuldu

12:14 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar’dan Berat Kandili mesajı

12:15 - Genel

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş