?>

Balıkesir’de süne ile biyolojik mücadele başladı

Balıkesir il tarım ve orman müdürlüğü ile adana biyolojik mücadele araştırma enstitüsü müdürlüğü ortaklaşa yürütülen sünede biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında balıkesir’in savaştepe ve ivrindi ilçelerinde doğa dostu faydalı böceklerle süneye karşı biyolojik mücadelede uygulanıyor.

Gündem - 9 ay önce

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ortaklaşa yürütülen sünede biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Balıkesir’in Savaştepe ve İvrindi ilçelerinde doğa dostu faydalı böceklerle süneye karşı biyolojik mücadelede uygulanıyor.

Hububat danelerinin özsuyunu emerek verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen süne ile biyolojik mücadele kapsamında, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hububat ekili alanlara yaklaşık 50 bin adet ergin faydalı böcek (Parazitoit ve Trissolcus spp.) salımı gerçekleştirildi. Süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakan faydalı böcekler süne zararlısının çoğalmasını engelliyor.

Balıkesir’de bitki sağlığı uygulama programı kapsamında buğdayın ana zararlısı süne ile mücadelede Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri survey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kontrol çalışmalarına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, yürütülen mücadele faaliyetlerini yerinde inceleyerek buğday ekili alanlara süne düşmanı doğa dostu faydalı böcek bıraktı.

Hububat üretiminde üreticilerin zarar görmemesi adına il ve ilçe müdürlükleri ile beraber yoğun bir mesai harcandığından bahseden İl Müdürü Erkan Alkan, bitkisel üretim ve gıda sektörü bakımından önem arz eden buğdayda verim ve kaliteye etki eden sünede faydalı böceklerin aktif olarak rol almasının ve biyolojik mücadele yöntemlerinin daha etkin kullanımının önemine değindi. Ayrıca verdiği desteklerden dolayı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Gerçekleşen böcek salımı programına İl Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Savaştepe İlçe Müdürü Şerif Köse, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Doğaya bırakılan karaca tekrar geri döndü

20:06 - Gündem

Vali Aydoğdu Erzincan- Refahiye karayolu uygulama noktalarını denetledi

18:26 - Gündem

Vali Aydoğdu Refahiyeli vatandaşlarla buluştu

18:27 - Gündem

Kastamonu’da vatandaşlara çağrı: ’2000 yılından sonra yapılan binalar tercih edilmeli’

17:28 - Gündem

Malatya’da yaralı bulunan dağ keçisi koruma altına alındı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık