?>

Bandırma’da tarih bilinci, minik öğrencilerden anlamlı ziyaretler

Bandırma'da tarih bilinci, minik öğrencilerden anlamlı ziyaretler

Eğitim - 4 ay önce

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Mümtaz Şahsiyetler" projesi kapsamında Bandırma 17 Eylül İlkokulu 3/F sınıfı öğrencileri, Bandırma’da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaret, Türk tarihinin kahraman isimlerini yeni nesillere aktarmayı hedefleyen projenin bir parçası olarak gerçekleşti. 3/F sınıfı öğretmeni Deniz Altıntaş rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler Yarbay Hüseyin Vecihi Bey ve Binbaşı Şehit Süleyman Bey gibi Bandırma’nın önemli tarihi figürlerini tanıma fırsatı buldu. Binbaşı Tunç, öğrencilerle yakından ilgilenerek İlçe Jandarma Komutanlığı’nın işleyişini anlattı ve merak ettikleri soruları yanıtladı.

Proje kapsamında öğrenciler, mayıs ayında sahnelenecek bir tiyatro gösterisi için hazırlık yapıyor. Gösteride Mustafa Kemal Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü gibi Türk tarihine damga vuran isimler yer alacak.

Öğretmen Deniz Altıntaş, bu süreçte okul idaresi ve velilerden büyük destek gördüklerini belirterek, “Çocuklarımız tarihimizi öğrenirken aynı zamanda kendilerini geliştirecekleri bir proje içerisinde yer alıyorlar. Bu ziyaret ve tiyatro gösterisi onların tarihimize daha derin bir bağ kurmalarını sağlıyor,” dedi.

Ziyarette büyük bir ilgi gören öğrenciler, komutanlık personeli tarafından misafirperverlikle ağırlandı. Altıntaş, “Çocuklar üs gezisinde oldukça etkilendiler. Komutanımızın onlarla tek tek ilgilenmesi, onlara tarihimizin ne kadar değerli olduğunu hissettirdi,” diye konuştu. Ziyaretin ardından öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünü bir kez daha anlamanın mutluluğunu yaşadı.

Ziyaretin amacı, çocukların Türk tarihine olan ilgisini artırırken Bandırma’da örnek bir eğitim projesinin başarıyla yürütüldüğü ve örnek proje olarak hayata geçti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

İlgili Haberler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, patent ticarileştirmede ilk 10’da

12:06 - Eğitim

Sarıgöl’de ilk kez Becerifest Çocuk Şenliği düzenlendi

12:02 - Eğitim

Karabük Üniversitesi’ne Ulaştırma Bakanlığı’ndan AR-GE ödülü

12:00 - Eğitim

Sosyalfest’te doğan kulüp toplumsal harekete dönüştü

11:57 - Eğitim

Okullarda servis denetimi yapıldı

11:56 - Eğitim

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık