?>

Bandırma’nın 100 yıllık tarihi helvacısı

Hasan argüden

İnsan - 9 ay önce

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 1916 yılında faaliyete giren “Hasan Çavuş Helvacısı” İstiklal Madalyası sahibi ilk kurucusundan bu yana aynı gelenekle üretime devam ediyor.

Bandırma’da 108 yıldır aynı gelenekle üretime devam eden “Hasan Çavuş Helvacısı,” İstiklal Madalyası sahibi ilk kurucusunun tarifine sadık şekilde, nesilden nesile aktarılan lezzetiyle dikkat çekiyor. İşletmenin 3’üncü kuşak temsilcisi Hasan Argüden, dedesinden miras kalan bu mesleği sürdürüyor ve oğluna devretmeye hazırlanıyor. Yüz yılı aşkın süredir değişmeyen tariflerle hazırlanan helva, Bandırma halkının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.

Hasan Argüden, yaklaşık 40 senedir mesleği devam ettirdiğini ifade ederek, “Dedemizden kalan mesleği yapıyoruz. Dedemiz İstiklal Gazisidir. Onun sayesinde bu mesleği devam ettirmeye çalışıyoruz. Onun sayesinde ekmek yiyoruz. Müşterilerimiz memnun. En güzel kaliteli ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Helva çok faydalı bir besin” dedi.

Bundan 110 yıl önce, İstiklal Savaşı’ndan sonra dedesine İstiklal Madalyası verildiğini dile getiren Hasan Argüden, “Dedem subay olmak istemediği için helvacılık mesleğini tercih etmiş. O zamanlar Bandırma’da bir çarşı falan yokmuş, barakaymış her taraf. Bu dükkanları belediye tahsis etmiş. Kullandığımız malzemeler biraz farklı. Herhangi bir katkı malzemesi kullanmıyoruz. Şubelik vermiyorum, dükkanda satmaya gayret ediyorum” diye konuştu.

Hasan Argüden, “Bu iş dedemden amcama intikal ediyor. Ben 3’üncü kuşağım. Bu işi oğlum yapacak bundan sonra, o da 4’üncü kuşak olacak. Hala eski usulle helva yapıyoruz. Bandırma halkı da bizi seviyor, sayıyor. Daha da devam edecek, tabi buna oğlum karar verecek” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

İlgili Haberler

Osmaniye Millet Bahçesi’nde kitap okuma etkinliği düzenlendi

14:25 - İnsan

Tavşanlı’da hacı adaylarına özel eğitim semineri

14:24 - İnsan

Başkan Çetinkaya Karabük Mahallesi’ndeki çalışmaları inceledi

14:26 - İnsan

Akçakoca’nın geleceği konuşuldu

13:57 - İnsan

Başkan Çetinkaya’dan Karabük İdmanyur maçına ulaşım desteği

13:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Çocuk Nüfus Oranında 9. Sırada

13:10 - İnsan

Görme Engelli Annesini Uyutup kayboldu

13:04 - İnsan

"Sigara ömrünüzden 20 yıl çalıyor"

12:48 - Sağlık

Kayserispor 5 sezondur Fenerbahçe’yi yenemiyor

10:35 - Spor

GBT Sorgusunda Bekçi Bıçaklandı

10:25 - Asayiş