?>

BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi

Bankpozitif yönetim kurulu başkanı dr. Erkan kork

Ekonomi - 11 ay önce

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu.

S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek"

Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

SIĞACIKLILAR TEOS MARİNA’NIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEMİYOR

2024-05-04 13:47 - Gündem

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU CAMİAVLU'DA YÜKSELDİ

2024-05-04 13:46 - Marmaris

Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü

2024-05-04 15:00 - İnsan

"Çeşme Damla Sakızı" tescillendi

2024-05-04 12:56 - Ekonomi

Sinek ilaçlama yasaklansın Doğal çözümler uygulansın

2024-05-04 13:01 - Asayiş

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı

2024-05-04 13:23 - Sağlık

Muğla’da ilk yangın helikopteri göreve başladı

2024-05-04 14:59 - Gündem

Çığlık: “EİT 2025 Erzurum’a çok şeyler katacak”

2024-05-04 12:57 - Kültür Sanat

Ankara’nın Kral Havuzu havadan görüntülendi

2024-05-04 13:46 - Gündem

İlgili Haberler

Edirne’de 243 projeye 20 milyar TL

19:40 - Ekonomi

Samsun balık ihracatında Çin ve Norveç’e rakip oluyor

17:59 - Ekonomi

Kaymakam Odabaş, MTA tarafından yürütülen derin sondaj çalışmalarını yerinde inceledi

16:26 - Ekonomi

OKAF’25’te Canik Belediyesi rüzgarı

15:16 - Ekonomi

Çarşamba Ticaret Borsası OKAF’ta

15:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş