?>

Başakşehirliler 15 Temmuz’da direnişin kahramanlarını andı

Başakşehir’de, 15 temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde yüzlerce vatandaş bir araya gelerek hem darbe girişimini bir kez daha kınadı hem de kahraman şehitlerimizi andı. Anma törenine katılan başakşehir belediye başkanı yasin kartoğlu, “bu destansı direniş dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. €? ifadelerini kullandı.

Genel - 7 ay önce

Başakşehir’de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde yüzlerce vatandaş bir araya gelerek hem darbe girişimini bir kez daha kınadı hem de kahraman şehitlerimizi andı. Anma törenine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bu destansı direniş dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı.“ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde Başakşehir’deki anma etkinlikleri, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Program öncesi Başakşehirli gençler 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşların anısına Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’ndan 15 Temmuz Anıtı’na kadar yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe katılan gençler ve vatandaşlar, 21.00 itibarıyla Sular Vadisi’ndeki 15 Temmuz Anıtı önünde bir araya geldi.

Anma töreni, şehitlerin isimlerinin okunmasıyla başladı. Programa Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun, 15 Temmuz gazileri ve binlerce vatandaş katıldı. Tören’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi alandakilere canlı olarak gösterildi. Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Topluluk, birlik ve beraberlik mesajları verirken, etkinlik boyunca duygu dolu anlar yaşandı. Tören, demokrasiye olan bağlılığı pekiştirken tüm dünyaya milli iradenin gücünü gösterdi. “Özgürlüğümüz ve irademizin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırladık”

15 Temmuz 2016’da milletimizin olağanüstü çabalarla hem demokrasisine hem de devletine sahip çıktığını dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Ülkemizin birlik ve beraberliğinin, demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolü olan 15 Temmuz’un yıldönümünde sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bu topraklar, tarih boyunca birçok zorluğu birlik ve beraberlik içinde aşmayı başarmıştır. Ancak 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü hainlerin vatanımıza göz diktiği o gece, özgürlüğümüz ve irademizin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırladık. O gece, tankların gölgesinde, uçakların gürültüsü altında, mermilerin hedefi olmasına rağmen; milletimiz, meydanları doldurarak demokrasisine ve devletine sahip çıktı. Bu destansı direniş, sadece Türkiye’nin değil, dünya demokrasi tarihine de altın harflerle yazıldı” ifadelerini kullandı. “Bugün burada, bir kez daha o geceki gibi tek yürek, tek bilek olduk”

Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’imiz, o gece vatanına, bayrağına, özgürlüğüne sahip çıkan yüzlerce kahramanı bağrına bastı. Buradan, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Onların fedakârlıkları, bizlere daha güçlü, daha kararlı, daha cesur olma sorumluluğu yükledi. Bizler, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki, bu topraklar bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünçtür. Ve biz bu ödünç aldığımız toprakları korumak, kollamak ve ileriye taşımakla yükümlüyüz. Bugün burada, bir kez daha o geceki gibi tek yürek, tek bilek olduk. Demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığımızı tüm dünyaya gösteriyoruz. Çünkü biz, bölünmez bir bütünün, büyük Türkiye’nin parçalarıyız. Gösterdiğiniz cesaret, dik duruş ve fedakârlıklar için sizlere şükranlarımı sunuyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Hep birlikte daha nice zaferlere yürümek dileğiyle” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS'İ DUYARSIZLAR KİRLETİYOR ÇEVRECİLER TEMİZLİYOR

2024-07-15 14:33 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Büyükşehir, Şehit Binbaşı Yetişen’in ismini Aydın’da yaşatacak

20:42 - Genel

Vangölü’de dev dalgalar oluştu

20:10 - Genel

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Efeler Belediyesi’nin misafirhanesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı

18:16 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık