?>

Başıboş 10 sokak köpeği anne kedi ve 2 yavrusunu parçaladı

Adıyaman’da 10 başıboş sokak köpeği dakikalar içerisinde anne kedi ve 2 yavrusunu parçalayarak öldürdü.

Asayiş - 11 ay önce

Adıyaman’da 10 başıboş sokak köpeği dakikalar içerisinde anne kedi ve 2 yavrusunu parçalayarak öldürdü.

Olay, Altınşehir Mahallesi 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi karşısında meydana geldi. Gece geç saatte kedi barınağının bulunduğu iş yerinin önüne 10 adet başıboş sokak köpeği geldi. Köpekler havlayarak anne kedi ve 2 yavrusunu korkuttu. Kafesin içinde ürken anne kedi kafesin tellerini yırtarak dışarı kaçmaya çalıştı. Başıboş sokak köpekler, dakikalar içerisinde önce anne kediyi, daha sonra ise biri kafeste biri dışarda olan 2 yavru kediyi parçaladı. Anne kedinin 1 yavrusu ise o gün araç çarptığı için veterinerde olmasından dolayı başıboş köpeklerin saldırısından kurtuldu.

Köpek seslerini duyan mahalle sakinleri gece geç saatte sokağa baktıklarında köpeklerin kedileri parçaladığını gördü. Görgü tanığı Eyüp Uçar, “Gece geç saatlerde bütün mahallelerde olduğu gibi başıboş köpekler yaklaşık 10-15 tane kadar vardı. Burada kedilerin kokusunu alınca kapıya doğru yanaşmışlar. Kedilerimizin yeri normalde yan taraftaydı. Daha sonra anne kedi annelik içgüdüsüyle burada yuvanın tellerini yırtıp dışarı fırlıyor. Fırlayınca da köpekler bu sefer kedimizi paramparça ettiler. Daha sonrasında annesinin peşinden giden yavruları da parçalıyorlar. Sadece elimdeki bu yavru kedimiz kaldı .Bu kedimize de o gün araç çarpmıştı, veterinerde olduğu için köpeklerin saldırısından kurtuldu. Genellikle buralarda gece saat 12’den sonra yaklaşık 10-15 köpek bir araya geliyor. Allah korusun saldırıya uğrayan bir insanda olabilirdi. Yetkililerden bu konular için çözüm istiyoruz” dedi.

Eyüp Çanga ise gece köpek seslerine uyandıklarını belirterek, “Geçe geç vakitlerde, geçe yarısını geçmiş 1 ile 1,5 civarıydı, köpek seslerine uyandık. Çocuklar da ses ile korktukları için uyandı. Balkondan baktığımız zaman 10-15 tane sokak köpeği, anne ve 2 yavru kediyi parçalıyordu. Aşağı inene kadar zaten parçalamışlardı. Çocuklarımız sabah erken saatlerde okula gidiyor. Çocuklarımızı tek başına aşağı indirmeye bile korkuyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizi bir çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

Türkiye, sokak dostları için ayaktaydı

2024-06-03 15:49 - Genel

Mayıs ayında domates üretiminde artış, fiyatında düşüş yaşandı

2024-06-02 11:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ordu’da trafik kazası: 2 yaralı

19:25 - Asayiş

Malatya’da konteyner iş yerinde yangın

19:24 - Asayiş

Muğla’da gazeteciye saldırı olayında 2 tutuklama

19:16 - Asayiş

Mardin’de ‘dur’ ihtarına uymayan sürücünün polise çarpıp kaçtığı anlar kamerada

18:58 - Asayiş

Samanlık yangınında itfaiye eri alevlere böyle müdahale etti

18:29 - Asayiş

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık