?>

Başkan Alemdar açıkladı: 7 ayda 435 milyon liralık altyapı yatırımı

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, şehrin güçlü altyapı geleceği için 7 ayda toplam 223 kilometrelik ve 435 milyon liralık alt yapı çalışması gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Gündem - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin güçlü altyapı geleceği için 7 ayda toplam 223 kilometrelik ve 435 milyon liralık alt yapı çalışması gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) marifetiyle 7 ayda hayata geçirilen çalışmalar çerçevesinde şehrin ihtiyaç duyulan noktalarına 160 bin metre içme suyu, 42 bin metre kanalizasyon ve 21 bin metrelik yağmur suyu hattı inşa edildi. 7 ayda toplam 435 milyon liralık altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Alemdar, içme suyu yatırımları ile su kaynaklarını geleceğe eksiksiz şekilde taşıdıklarını vurgulayarak, “Şehrimizin kırsal kesimlerinde altyapı ihtiyacı olan bölgeleri tespit ettik. Kaliteli içme suyunun Sakarya’nın her köşesine ulaşması için yatırımlarımızı bir bir tamamlıyoruz. Su kaynaklarımızı korumak ve içme suyunun bir damlasına dahi sahip çıkmak için ekonomik ömrünü tamamlayan hatları yenileyerek şehrimizin su kayıp oranını her geçen gün düşürüyoruz. Bu kapsamda Sakarya’nın içme suyu ağına 160 kilometrelik güçlü hat kazandırdık” dedi. “Uzun soluklu yatırımlar bu şehrin geleceğine miras kalacak”

Çevreyi koruma ve atık su yönetiminde modern bir sistem oluşturma hedefi doğrultusunda 42 bin metrelik kanalizasyon hattının tamamlandığını belirten Alemdar, “Bu yatırımlarımız çevreye duyarlı bir şehir inşası için çok büyük önem arz ediyor. Geri dönüştürdüğümüz atık suları endüstriyel, tarımsal ve sanayi alanında kullanarak büyük oranda su tasarrufu sağlıyoruz. Uzun soluklu olarak hayata geçirdiğimiz yatırımlar bu şehrin geleceğine miras kalacak” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Hayal gücünüzü zorlayacak ilginç müzelerimiz

2024-11-21 12:27 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Abant Gölü’nde sessizlik hakim

13:23 - Gündem

Kastamonu’da karla kaplı ormandaki domuz sürüsü havadan görüntülendi

13:15 - Gündem

Karacalar karla kaplı ormanda gezinirken görüntülendi

13:16 - Gündem

Büyükşehir Sarıcakayalı üreticileri bilgilendirdi

13:22 - Gündem

Başkan Seçer, yol çalışmalarını inceledi

13:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Ramazan Ayı'nda Sağlıklı Beslenme Uyarıları

15:12 - Sağlık

Motokurye Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

15:00 - Asayiş

Göztepe, Avrupa Hedefi İçin İlerliyor

14:56 - Spor

Okul Önünde Bıçaklı Saldırı

14:55 - Asayiş

50 Yıllık Görme Kaybı Son Buldu

13:03 - Sağlık