?>

Başkan Altay, Konyalıları Mukaddes Emanetler Sergisi’ni görmeye davet etti

Konya büyükşehir belediye tarafından ramazan etkinlikleri çerçevesinde "mukaddes emanetler" sergisi açıldı.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Konya Büyükşehir Belediye tarafından Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde "Mukaddes Emanetler" sergisi açıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Taş Bina Sergi Salonu’ndaki açılışta konuşan Türkiye’nin önemli mukaddes eser emanetçilerinden Erol Güzel, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Etkinlikleri kapsamında açılan "Mukaddes Emanetler" sergisinde 50’ye yakın teberrukun ve Kabe örtülerinin sergilendiğini belirterek, "Kadim şehir dediğim Konya için Resulullah Efendimize ait mübarek emanetler ve Kabe-i Muazzama’nın üzerine çeşitli dönemlerde asılmış örtüleri getirdik. Bir ay süreyle, seveni sevdiğiyle buluşturmak için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın hazırladığı güzel bir program olacak. Ramazan ayı boyunca Konyalı kardeşlerimizin ziyaretlerine açık tutulacak" dedi. "Ramazan-ı Şerif’in en güzel yaşandığı şehirdeyiz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çok kıymetli bir emanet koleksiyonunun Konya’da sergilenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ramazan ayının ilk gününde böyle anlamlı bir sergiyi ziyaret etme imkanının mutluluk verici olduğunu paylaşan Başkan Altay, "Ramazan’ın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Özellikle iftar sofralarımızda misafirlerimizi eksik etmeyelim, camilerimize mutlaka çocuklarımızla gidelim ve Ramazan’ı ailece hep birlikte yaşayalım. Konya uzun süre İslam dünyasının başkentliğini yapmış bir şehir ve bugün de İslami hassasiyetlerin en yüksek olduğu, Ramazan-ı Şerif’in en güzel yaşandığı şehirdeyiz. Bu anlamlı ayda çok özel bir sergiyi bugün birlikte ziyaret ettik. Konya’mıza bu vasıfta bir sergi açmamıza vesile olduğu için Erol Güzel beye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Tüm Konyalıları sergiye bekliyorum"

Başkan Altay, 16 Kabe örtüsü ve 47 adet teberruktan oluşan serginin Taş Bina’nın altındaki sergi alanında bir ay boyunca Konyalıların ziyaretine açık olacağını belirterek, "Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde bu sergiyi burada açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle belgeli bir şekilde tescillenmiş Kabe örtülerinin burada bulunuyor olması Konyalıların burayı ziyareti için önemli bir vesile olacak. Peygamber Efendimize ve o döneme ait eserlerin orijinalleriyle replikalarından oluşan bir sergi oluştu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm Konyalıları ve civardaki illeri bu güzel emanetleri görmeye davet ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi de böylesine anlamlı bir sergiye katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Serginin açılışına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Yünden ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Altay ve misafirler daha sonra Taş Bina Kültür Sanat’a geçerek Konya Büyükşehir Belediyesi Kudüs Çalışma Grubu üyesi gençlerin Filistin’deki insan hakları ihlallerine yönelik oluşturduğu "Hafıza" sergisini ziyaret etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Ahilik geleneğine katılan minikler ellerini semaya açtı

15:47 - Kültür Sanat

Yıldırım’da tarih canlanıyor

15:33 - Kültür Sanat

Eğilmez: "Selçuklu ve Osmanlı Orta Doğu’ya geri gelecek"

15:21 - Kültür Sanat

Şanlıurfa’da uluslararası buğday hasadı festivali başladı

14:44 - Kültür Sanat

’Hayat Boyu Öğrenme Yıl Sonu Sergisi’nin açılış töreni yapıldı

14:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

LGS Öncesi Öğrenci ve Velilere Kritik Uyarılar

16:33 - Eğitim

Merkez Bankası Rezervleri 155,9 Milyar Dolara Yükseldi

16:30 - Siyaset

Öğretmen Arkadaşını Öldüren Zanlı Tutuklandı

16:25 - Asayiş

Arılar şehir merkezini istila etti

15:58 - Asayiş

Köpek dövüştüren şahıslara operasyon

15:46 - Asayiş