?>

Başkan Aras, Bakü'de Muğla'nın Çevre Vizyonunu Tanıttı

Bakü’de düzenlenen BM İklim Konferansı’na katılan Başkan Ahmet Aras, Türkiye-Azerbaycan dostluğunu güçlendirecek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Siyaset - 5 ay önce

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Konferansı CoP29’a katılarak iklim krizine karşı yerel yönetimlerin üstlenebileceği öncü rolü anlattı.

Başkan Aras, konferans kapsamında gerçekleşen oturumda, Azerbaycan Çevre, Kentleşme, Sağlık ve Tarım Bakanları ile BM temsilcilerinin katılımıyla bir araya geldi. Aras, konuşmasında, Muğla’da hayata geçirilen iklim dostu projeler ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı hakkında bilgi verdi. “Muğla’da tarım, enerji ve çevre alanlarında yürüttüğümüz yenilikçi projelerle iklim krizine karşı mücadelede örnek bir model oluşturuyoruz. Yerel yönetimlerin bu süreçte aktif bir rol üstlenmesi hayati bir önem taşıyor” dedi.

Bakü ve Muğla Arasında Yeni İş Birliği Fırsatları

Konferansın ardından Bakü Valisi Aziz Eldar Azizoğlu ile bir görüşme gerçekleştiren Başkan Aras, Muğla ve Bakü arasında turizm, kültür ve çevre projeleri başta olmak üzere pek çok alanda iş birliği yapılabileceğini ifade etti. Aras, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü dostluk bağlarının şehirlerimiz arasında kurulacak köprülerle daha da pekişeceğine inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet, iki devlet’ anlayışı doğrultusunda bu dayanışmayı daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Yerelden Küresele Çözüm Arayışı

Başkan Ahmet Aras’ın konuşmaları, yerel yönetimlerin iklim krizine karşı üstlenebileceği aktif rolün altını çizerken, Muğla’nın çevre dostu uygulamalarını uluslararası bir platformda tanıtması açısından büyük önem taşıdı. Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni iş birliği fırsatlarının da değerlendirildiği CoP29, çevre sorunlarına küresel çözümler üretmek adına önemli bir platform oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Putin: "Ateşkese her zaman olumlu yaklaşıyoruz"

17:40 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRKSAT 6A Hizmete Alma Töreni’nde konuştu: "Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız"

16:52 - Siyaset

Başkan Hasan Kılca zabıta ekipleriyle denetime çıktı

16:56 - Siyaset

Başkan Böcek: "Dünya çocuklarını Antalya’da buluşturmaya devam edeceğiz"

16:36 - Siyaset

Denizli teşkilatı Ankara’ya çıkarma yaptı

16:35 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık