?>

Başkan Aras Muğla’yı küresel arenada tanıttı

Başkan aras muğla’yı küresel arenada tanıttı

Ekonomi - 3 saat önce

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yerel yönetimlerde bir ilki gerçekleştirerek, Uluslararası Kültür Diplomasi Enstitüsü tarafından düzenlenen Berlin Ekonomi Forumu 2025’e konuşmacı olarak katıldı. Berlin Ekonomi Forumu 2025’te önceki dönem Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadi, önceki dönem İtalya Başbakanı Massimo d’Alema, önceki dönem Moldova Başbakanı Natalia Gavrilia, önceki dönem İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, önceki dönem Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Edin Dilberovi, gibi dünyanın dört bir yanından önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı.

Berlin Ekonomi Forumu’nda konuşan Başkan Aras, Muğla’nın turizm, kültürel miras ve ekonomik potansiyelini ele alan, küresel bağlarını güçlendiren konulara değindi. Başkan Aras ayrıca Institute for Cultural Diplomacy (Uluslararası Kültür Diplomasi Enstitüsü) direktörü Mark Donfried ile önümüzdeki dönemlerde Muğla’da gerçekleşecek olan ortak etkinlikler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Aras, "Muğla Dünyanın turizm destinasyonlarından biri"

Muğla’nın eşsiz doğası, tarihi ve kültürel mirasıyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çeken Aras, "Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi uluslararası üne sahip destinasyonlar her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Turizm, Muğla ekonomisi için önemli bir güç olmasının yanı sıra kültürel mirasın korunmasını teşvik eden, sosyal diyaloğu geliştiren ve küresel toplulukları birbirine yakınlaştıran güçlü bir diplomasi aracı." şeklinde konuştu.

Başkan Aras, "Dünya Kenti olma yolunda ilerliyoruz"

Muğla’nın turizminin ötesinde farklı yönleriyle de öne çıktığını vurgulayan Başkan Aras, "Muğla turizmin ötesinde, Türkiye’nin en iyi zeytinlerini, turunçgillerini, çam balını ve balıkçılığı üreten önemli bir tarım merkezi. Bölgesel ekonomi stratejisinin temel bileşenleri olarak, sürdürülebilir kırsal kalkınmayı ve yerel gastronomiyi teşvik etmeliyiz. Kültürel değişimleri teşvik ederek ve farklı toplulukların ihtiyaçlarını karşılayan girişimleri destekleyerek sosyal uyumu güçlendiriyoruz. Muğla’da sadece turizm potansiyeli değil, kültürel çeşitliliği, tarihi birikimi ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle de bir dünya kenti olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Berlin Ekonomi Forumu 2025’te, Başkan Aras’ın Muğla’yı temel alan konuşmasının ardından Forum katılımcıları, Muğla’nın doğal, kültürel ve ekonomik yapısına dair detaylı bilgiler edinme fırsatı yakalarken, uluslararası iş birlikleri için de önemli temaslar kuruldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

ANASİAD heyeti Libya’da üst düzey temaslarda bulundu

17:19 - Ekonomi

Türk Telekom’un 5G projesine ödül

16:58 - Ekonomi

İsa İshakoğlu: "Şanlıurfa’ya 1 milyar TL’lik otel yatırımı yapıyoruz"

16:51 - Ekonomi

Söke’den sulama planlamasına ortak tepki

16:42 - Ekonomi

Mesleğin öncesi var, sonrası yok

16:40 - Ekonomi

Günün Manşetleri

60 Yaş Üzeri Öğrenciler Ders Başı Yaptı

16:03 - Eğitim

Milli Boksör Elif Güneri Dünya Şampiyonluğu İçin Ringde

15:59 - Spor

Kar yağışı fındık üreticisini sevindirdi

15:58 - Gündem

Elazığspor-Erbaaspor Maçının Hakemi Belli Oldu

15:50 - Spor

Hamile Kadının Ölümü Üzerindeki Şüpheler Derinleşiyor

15:50 - Asayiş