?>

Başkan Çerçioğlu’ndan Aydınlılara su uyarısı

Aydın büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğü (aski) kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda yaşanılan kuraklık nedeniyle alternatif su kaynakları oluşturmak, yağışlardaki düşüşün etkilerini azaltmak için çalışmalarını yoğunlaştıran aski, ikizdere barajı’nda 180 gün yetecek su kaldığını açıkladı.

Gündem - 2 ay önce

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda yaşanılan kuraklık nedeniyle alternatif su kaynakları oluşturmak, yağışlardaki düşüşün etkilerini azaltmak için çalışmalarını yoğunlaştıran ASKİ, İkizdere Barajı’nda 180 gün yetecek su kaldığını açıkladı. Başta Efeler, Koçarlı ve İncirliova ilçeleri olmak üzere Aydın’ın su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan İkizdere Barajı’nda doluluk oranı yüzde 8,67’ye düştü. 195 milyon metreküp kapasiteye sahip olan barajda güncel su doluluk miktarı 16,9 milyon metreküpe indi. İkizdere Barajı’nda 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla, önümüzdeki günlerde hiç yağış olmaması durumunda yaklaşık 180 gün yetecek su kaldı. "Küçük tasarruflar ile büyük farklar oluşturmalıyız"

İkizdere Barajı’nda su doluluk oranının yüzde 10’un altına düştüğüne dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşları kaynakları tasarruflu kullanmaya davet etti. Başkan Çerçioğlu, “Küresel iklim değişikliği ve bölgemiz genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle su kaynaklarımız günden güne tükenmekte. Bizler Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ olarak alternatif su kaynakları üretmek, kuraklığın etkilerini en aza indirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hemşehrilerimizi su kaynaklarımızı bilinçli kullanmaya ve tasarruf yapmaya davet ediyorum. Küçük tasarruflar ile büyük farklar oluşturabiliriz. Unutmamalıyız ki; su kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak hem doğamıza hem de gelecek nesillerimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

Kerem Aktürkoğlu Kocaeli’de söz yüzüğü taktı

2024-12-26 00:40 - Spor

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Engelli çocuk ebeveynlerine SGK ve emeklilik hakkı

2024-12-26 11:15 - Gündem

İlgili Haberler

Amasyalı çiftçi 400 ağacı aşırı soğuktan korumak için dondurdu, görenler şaştı kaldı

09:26 - Gündem

Erzurum’un kuzeyinde kar var

09:33 - Gündem

İhracat için yetiştirilen kapya biberi don vurdu

09:19 - Gündem

Kütahya’nın geleneksel değerleri ön plana çıkarılacak

09:19 - Gündem

Bitlis’te tek katlı evler kara gömüldü: Saçaklardaki buz sarkıtları 2 metreye ulaştı

09:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat