?>

Başkan Doğan, üniversiteler ile protokol imzaladı: Öğrencilere staj imkanı

Samsun büyükşehir belediyesi öğrencilerin her alanda yanlarında olan bir yaklaşımla, mesleki tecrübe kazanmalarını desteklemek adına samsun üniversitesi ve ondokuz mayıs üniversitesi ile “staj protokolü” imzaladı. Samsun büyükşehir belediye başkanı halit doğan, “ondokuz mayıs üniversitesi ve samsun üniversitesi ile şehrimiz bir üniversite ve öğrenci şehri. Bizler de her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bu noktada üniversitelerimizle ayrı ayrı imzaladığımız protokollerimiz ile öğrencilerimiz stajlarını belediyemizde yapabilecek; okudukları meslekleri tecrübe edebilecekler” dedi.

Ekonomi - 5 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi, meslek yüksekokulu öğrencilerine staj için kapılarını açıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitesi(SAMÜ) ile imzaladığı protokol ile meslek yüksekokulu öğrencileri 3+1 sisteminde dönem stajlarını Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz eğitimin her aşamasında ve gençlerimizin her alanda yanındayız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mesleki tecrübe kazanmalarını desteklemek adına Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile “staj protokolü” imzaladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi ile şehrimiz bir üniversite ve öğrenci şehri. Bizler de her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bu noktada üniversitelerimizle ayrı ayrı imzaladığımız protokollerimiz ile öğrencilerimiz stajlarını belediyemizde yapabilecek, okudukları meslekleri tecrübe edebilecekler” diye konuştu. “Eğitimin her aşamasında gençlerimizin yanındayız”

Protokolün öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Halit Doğan, “Samsun’umuz 2 üniversitesi ve öğrencileri ile çok kıymetli bir şehir. Bizler genç nüfus yoğunluğu açısından yüksek potansiyele sahip şehrimizde mesleki ve teknik eğitimin hayati önemine inanıyoruz. Üniversitelerimiz bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirken biz de Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitimini aldığı mesleği sahada öğrenmesine katkı yapmak adına staj yapmak isteyen öğrencilerimize destek oluyoruz. Bu protokol de bunun bir örneği oldu. Biz eğitimin her aşamasında ve gençlerimizin her alanda yanında olma gayreti içindeyiz. Staj protokolünün öğrencilerimize, üniversitelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 2 üniversite ile staj protokolü

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin 3+1 sisteminde dönem stajlarını Samsun Büyükşehir Belediyesinde yapabilmeleri amacıyla yapılan protokolü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın imzaladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin 3+1 sisteminde dönem stajlarını Samsun Büyükşehir Belediyesinde yapabilmeleri amacıyla yapılan protokol ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Havza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Tural tarafından imzalandı. Protokol imzalarında üniversitelerin bölüm başkanları, idari yöneticileri, öğretim üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer aldı.

Protokol ile Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/10 sayılı ‘Mesleki ve Teknik Eğitim’ konulu genelgesi rehberliğinde nitelikli insan gücü yetişmesi noktasında önemli bir yere sahip olan meslek yüksekokullarının 3+1 sistemi uygulanan bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere Büyükşehir Belediyesi’nde staj imkanı tanınıyor. İmzalanan protokol sayesinde SAMÜ Kavak Meslek Yüksekokulu ve OMÜ Havza Meslek Yüksekokulu’nun 3+1 sistemi uygulanan bölümlerinde okuyan öğrenciler stajlarını artık Büyükşehir Belediyesi’nde yapabilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

İlgili Haberler

Antalya Serbest Bölgesi ticaret hacminde geçen yıla oranla yüzde 9’luk artış sağladı

10:14 - Ekonomi

Birleşik Krallık ile yeni iş birliği fırsatları

09:47 - Ekonomi

Türkiye’nin tohum ve fide üretimi arttı meyve fidanı üretimi ise 10,7 milyon azaldı

09:33 - Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

09:26 - Ekonomi

Ekvator Enerji’den Hepsiburada satıcılarına elektrikte indirim

09:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş