?>

Başkan Güler: “Nitelikli tarım alanında yeşil devrim yapıyoruz”

Başkan güler (solda) üreticiye fidan teslimi

Ekonomi - 5 ay önce

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda bir devrim yapıyoruz, bu devrimin adı yeşil devrimdir. Yeşil ekonomi ile ülkemiz ve şehrimizi daha da ileriye gitmiş olacak. Bu yeşil ekonomi sayesinde doğduğu yerde doyan insanlar olacağız” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla yaptığı DOKAP, Ordu İl Tarım Müdürlüğü iş birliğinde 25 ton 5’li karma yem, 3 ton ryegrass tohumu, 7 bin 500 adet mavi yemiş fidanı ve 25 bin metre damla sulama borusu desteğinde bulundu. “İnsanlar doğdukları yerlerde doyacaklar”

Üreticileri destekleme programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, nitelikli tarım alanında ‘yeşil devrim’ yaptıklarını belirterek, yeşil ekonomi sayesinde insanların artık doğduğu yerde doymuş olacaklarını kaydetti. Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda aslında bir devrim yapıyoruz, bu devrimin adı yeşil devrimdir. Yeşil ekonomi ile ülkemiz ve şehrimizi daha da ileriye gitmiş olacak. Bu yeşil ekonomi sayesinde doğduğu yerde doyan insanlar olacağız. Ordu bakıldığında çok nüfus veren bir şehir. İstanbul’da Ordulular 3. sırada yer alırlar. Ordu aslında arazi bakımında İstanbul’dan daha da büyük. Artık yanık gurbet türkülerini söylemeye gerek yok. Şehrimizin arazileri bizlere yeter. Son yıllarda yapılan tarımsal kalkınma ve üretimle gurbetten dönüşler arttı ve insanlar artık memleketlerine geri gelmeye başladılar” diye konuştu. “Siz yeter ki üretin, satamadığınız her ürüne talibiz”

Tarımsal üretimi her zaman teşvik ettiklerinin altını çizen Başkan Güler, “Biz, dün olduğu gibi bugün de üretenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Siz yeter ki üretin, biz sizin satamadığınızı almaya garanti veriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz alım garantisi veriyoruz. Siz yeter ki üretin. Biz sizin satamadığınız her ürüne talibiz. Dolayısıyla ürettiğiniz bir malın dışarıda kalma ihtimali yok. Siz yeter ki gayret gösterin ve üretim yapın. Biz sizin dün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye ve sizin yanınızda yer almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. “Düşündük ve ürettik, şimdi ise yarışıyoruz”

Yakın bir tarihe kadar kapanma noktasına gelen tavuk işletmeciliğine verdikleri destekler ile bugün yılda 45 milyon adet yumurta üretildiğine dikkat çeken Başkan Güler, “Bize daha önce gülüyorlardı, ‘tavukla-civcivle uğraşıyorsunuz’ diye ancak gelinen noktada Ordu bu konuda söz sahibi olan şehirlerden biri oldu. Bu üretimle birlikte binlerce insan aş ve iş sahibi oldu. Ürettiğimiz bu yumurtaları da Türkiye’nin en büyük zincir mağazaları aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sadece yumurta satılmıyor bu mağazalarda Akkuş fasulyesi, Ordu peynirleri de satılıyor. Yani üretim yapınca karşılığını bir şekilde almış oluyoruz. Kısacası biz düşündük ürettik ve şimdide yarışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

İlgili Haberler

Çin’den Kocaeli’ne getirilen binlerce araç havadan görüntülendi

11:17 - Ekonomi

Kayısıda ilk hasat yapıldı: 500 TL’den alıcı buldu

10:19 - Ekonomi

Türkiye’nin enerjisine hazırız

10:13 - Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremi açıklaması

10:03 - Ekonomi

Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Güney Amerika’dan hayvan ithalatı planlıyor

09:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş