?>

Başkan Mandalinci'den 23 Nisan'da Eşitlik Çağrısı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, bayram coşkusunun yanı sıra ülkedeki çocukların eşitsiz şartlarına dikkat çekerek, adalet ve eşitlik mücadelesinin önemini vurguladı.

Genel - 11 saat önce

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mandalinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize armağan ettiği, dünya üzerindeki ilk ve tek "Çocuk Bayramını" kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece bir bayram değil; halkın iradesine dayanan bir yönetim anlayışının, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin tüm yurda ilan edildiği tarihi bir gündür. Bu anlamlı günde bir yandan çocuklarımızın neşesiyle umutlanıyor, diğer yandan da ülkemizin içinde bulunduğu şartları düşünmeden edemiyoruz. Bizler biliyoruz ki bayramlar, sadece kutlamak için değil; aynı zamanda düşünmek, sorgulamak ve geleceği daha iyi inşa etmek için de bir fırsattır. Bugün ülkemizin dört bir yanında eşit şartlara sahip olmayan çocuklarımız var. Eğitimde, sağlıkta, beslenmede, barınmada, hatta oyun oynamakta dahi eşit olmayan şartlarda yaşamaya çalışan çocuklarımız Adaletin, fırsat eşitliğinin ve temel insan haklarının her çocuk için ayrımsız şekilde sağlanması gerektiğini hep birlikte daha yüksek sesle dile getirmeliyiz. Bu topraklarda hiçbir çocuğun yoksullukla sınanmadığı, hiçbir çocuğun geleceğinden endişe duymadığı, hiçbir çocuğun adaletsizlikle yüzleşmediği bir Türkiye Cumhuriyeti mümkündür. Bizler yerel yöneticiler olarak bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Belediyemizin sosyal destek projeleriyle, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için attığı adımlarla, çocuklarımızın daha adil bir dünyada yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Sevgili çocuklar sizler sadece bugünün değil, yarının da mimarlarısınız. Kalbinizin güzelliğini, zihninizin açıklığını ve umutlarınızı hiç kaybetmeyin. Biz sizlere, barışın, özgürlüğün, adaletin ve sevginin hüküm sürdüğü bir memleket bırakmakta kararlıyız. Siz de o memleketi daha da güzelleştirecek güce sahipsiniz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu bayramı bize armağan eden tüm kurucu iradeyi saygı ve minnetle anıyor; tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum"

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Muğla’da kayıp gençten 72 saattir haber alınamıyor

2025-04-16 10:23 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz, nüfus artış hızıyla ilgili açıklamaları değerlendirdi

20:28 - Genel

AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu

19:52 - Genel

Tatvan semalarında gökkuşağı şöleni

19:18 - Genel

Beylikdüzü’nde 23 Nisan coşkusu devam ediyor

18:49 - Genel

Sivas’ta çocuk nüfus azalıyor

18:20 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık