?>

Başkan Odakır: “Basın mensupları canları pahasına işlerini yapmaya çalışıyor”

Kayseri esnaf ve sanatkârlar odaları birliği (kesob) başkanı şeyhi odakır, 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel - 7 ay önce

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Odakır mesajında, “Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde bütün emektar basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basın mensuplarının mücadelesi ve kararlılığı neticesinde, vatandaşın haber alma özgürlüğünün gözetilerek basında sansür uygulamasının kaldırıldığını, her yıl 24 Temmuz tarihinin Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını belirtti.

“Canları pahasına işlerini yapmaya çalışıyorlar”

Odakır, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumda meydana gelen her türlü olay ve gelişmeleri, vatandaşın haber alma hakkını gözeterek, kamu gözlemcisi rolüyle büyük bir emekle ve çabayla çalışan basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Basın mensuplarımız çeşitli platformlarda habercilik faaliyetini sürdürüyorlar. Bu faaliyetleri sürdürürken çeşitli fedakarlıklarda bulunuyor yeri geldiğinde canları pahasına işlerini yapmaya çalışıyorlar. Kamu yönetimi ve vatandaş arasında değerli bir köprü vazifesi gören basın mensupları, haberlerini tarafsız bir şekilde aktarma gayretindeler. Tabi bu gayretin de takdir görmesi gerekiyor. Bizler de esnaf ve sanatkârların temsilcisi olarak bu çabayı görüyor ve takdir ediyoruz. İlimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın sesinin duyurulmasında emek veren, doğru bilgilendirme yapmak için canla başla çalışan basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizde Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetimizin işbirliği ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi’nin bulunduğunu kamuoyuna tekrardan hatırlatıyor, vatandaşlarımızın ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, basın camiamıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanlığıyla Yeşilay arasında "Bağımsızlık Seferberliği" kampanyası işbirliği protokolü imzalandı

16:38 - Genel

Başkan Aydın vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

16:34 - Genel

Gürsu’nun nüfusu arttı

16:35 - Genel

MUĞLA, FRUİT LOGİSTİCA 2025’TE YERİNİ ALDI

16:28 - Genel

Didim rengarenk çiçeklerle süslendi

16:25 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık