?>

Başkan Özdemir bankaları göreve çağırdı

Sivas ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı zeki özdemir, tcmb’nin kredi büyümesine yönelik kararları ve kobi’lerin finansmana erişimi konularını değerlendirip, merkez bankası kararı sonrası kobi'lere destek için bankalardan adım beklediklerini söyledi.

Ekonomi - 1 ay önce

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, TCMB’nin kredi büyümesine yönelik kararları ve KOBİ’lerin finansmana erişimi konularını değerlendirip, Merkez bankası kararı sonrası KOBİ’lere destek için bankalardan adım beklediklerini söyledi.

Başkan Zeki Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 4 Ocak 2025 tarihinde duyurduğu kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık düzenlemelerini yakından takip etmekteyiz. Alınan kararların, ülkemizin dezenflasyon hedefleri doğrultusunda kredi piyasasında denge sağlama amacını taşıdığını görmekteyiz. Bu düzenlemeler, finansman kaynaklarının daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması açısından önem taşımaktadır. Özellikle KOBİ’lere yönelik kredi büyüme sınırlarının görece daha yüksek tutulması, ekonomimizin can damarı olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırma adına olumlu bir adım olarak değerlendirilmektedir” dedi.

Bankalara çağrıda bulundu

Özdemir bankalara çağrıda bulunarak, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin finansmana erişim süreçlerinde karşılaştıkları zorlukların farkındayız. Bankalarımızın, KOBİ’lerin bu süreçte karşılaştığı engelleri aşmalarına yardımcı olmak için daha fazla inisiyatif alması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda bankalarımızdan beklentilerimiz şunlardır: KOBİ’lerin ihtiyaçlarına özel finansman paketleri hazırlanmalı ve başvuru süreçleri kolaylaştırılmalıdır. Özellikle üretim ve ihracat yapan işletmeler için düşük maliyetli kredi imkânları sunulmalıdır. Kredi başvurularındaki bürokratik süreçler en aza indirilerek işletmelerin finansmana hızlı bir şekilde ulaşmaları sağlanmalıdır. Yerel ekonomiye katkı sağlayan işletmelere öncelik verilerek, büyümelerine destek olunmalıdır. Sivas iş dünyası, üretimden istihdama kadar birçok alanda ülkemizin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. KOBİ’lerimizin sürdürülebilir büyümesini desteklemek, sadece yerel değil, ulusal ekonominin de güçlenmesi adına kritik bir adımdır. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ekonomimizin dinamosu olan KOBİ’lerimizin her zaman yanında olduğumuzu, onların ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen tüm desteği sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” İfadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Fuhuş operasyonunda metamfetamin ve silah ele geçirildi.

2025-01-03 12:36 - Asayiş

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci: "Hedefimiz turizmi 12 aya yaymak"

13:37 - Ekonomi

Sevgililer Günü’ne özel hediye alternatifleri

13:25 - Ekonomi

Erzincan’da yöresel ürünlerin katma değeri artıyor

13:30 - Ekonomi

EGİAD ve ESİAD işbirliği güçleniyor

12:57 - Ekonomi

Otowatt ile elektrikli araçlar yeşil enerjiyle buluşuyor

12:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor