?>

BAŞKAN ÜNLÜ: “DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ”

Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı Marmaris’te, Marmaris Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Muğla’nın sorunları masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Turizm kentlerine merkezi hükümetten daha çok destek bekliyoruz” dedi.

Marmaris - 2 ay önce

Dört ayda bir mesleki konularda görüş oluşturmak için gerçekleştirilen 39. Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı Marmaris’te Marmaris Ticaret Odası’nın katkılarıyla düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Muğla ilinin yarısının gelirini turizm sektöründen kazandığını belirterek, Muğla’nın, İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist ağırlayan 3. şehir olduğunu, Dünya’da ise 93. sırada yer aldığını söyledi. Öte yandan bu yıl Muğla’nın 3 milyon 640 bin turist ağırladığını da sözlerine ekleyen Ayhan, rakamlarda meydana gelen bu artışın ne yazık ki turizmciye yansımadığının da altını çizdi.Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de toplantıda turizm başta olmak üzere çeşitli konu başlığına değindiği bir konuşma yaptı. Turizm sektörünün geçen yıllara kıyasla en iyi ihtimalle yerinde saydığını belirten Başkan Ünlü, “Dünya’da bu alanda çetin bir rekabet var, yerimizde saymamız bile genele baktığımızda aslında geriye gitmemiz demek. Bu noktada bizlere de çok önemli görevler düşüyor. Katıldığımız fuarlar çok önemli ama tek başına yeterli değil. Hedef pazarlarımızı belirleyerek o bölgelerde halkla ilişkiler ve pazarlama faaliyetleri yürüteceğimiz ortaklara ihtiyacımız var. Biz bu yönde planlamamızı yapıyoruz” dedi.

Merkezi hükümetten daha çok destek beklediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Acar Ünlü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bütün turizm bölgeleri değişken bir nüfus yapısına sahip. Biz 96 bin resmi nüfusla kayıtlı bir kentiz. Ama mevcutta Marmaris’te 150 - 200 bin civarında insan yaşıyor. Yaz aylarına baktığımızda ortalama nüfusumuz 850 bin civarında. Milyonu geçtiği zamanlar da oluyor. Yıl geneline baktığımızda ortalama 450 bin - 500 bin arası nüfusa sahip bir kentiz. 96 bine göre planlanan bir kentin 500 bine hizmet vermesi gerekiyor. Ama hal buyken Marmaris’in Dünya’yla rekabet etmesi bekleniyor. Bu noktada devletimizin bizi daha çok desteklemesi gerekiyor. Şehir vergisi, turizm vergisi adı altında toplanan vergilerin merkezi hükümete gitmesi, yerine biz turizm şehirlerine bırakılması gerekiyor. Turizmin kentin altyapısına yüklediği yükün karşılığının, biz yerel yönetimlere verilmesi gerekiyor”

Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

İlgili Haberler

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

11:50 - Marmaris

Marmaris’te Afet Bilinci İçin Güç Birliği

10:29 - Marmaris

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ YETERSİZLİKLERE SERT TEPKİ

13:23 - Marmaris

MARMARİS’TE KEÇİ VE YAVRULARINI AKUT KURTARDI

14:22 - Marmaris

MARMARİS'TE OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR

10:59 - Marmaris

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor