?>

Başkan Yalçın: "İnşallah yangın olmaz demekle olmuyor, görevimizi yapıyoruz"

Talas belediye meclisi toplanarak 2025 yılı şubat ayı toplantısında gündemde bulunan 14 maddeyi karara bağladı.

Genel - 3 ay önce

Talas Belediye Meclisi toplanarak 2025 yılı Şubat ayı toplantısında gündemde bulunan 14 maddeyi karara bağladı. Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; Bolu Kartalkaya’daki bir otelde meydana gelen yangınla ilişkili olarak belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili, "2023 yılından bu yana ilçemizdeki 1532 binanın yangın merdivenleri, yangın tüpleri ve çatı temizliği gibi konularda denetimini yaptık. İnşallah yangın olmaz demekle olmaz. Bizler görevimizi yapıyoruz" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuşmasına Şubat ayı toplantısında alınan kararların hayırlara vesile olmasını dileyerek; "Bu arada içimizi yakan Bolu’daki otelden dolayı da can verenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu olaydan belediyeler olarak birtakım neticelerimiz olacak. Talas’ımızda her bina bir otel büyüklüğünde. Yani bir binamızda yangın çıkan oteldekinden daha fazla insan var. O nedenle de biz tedbirli olmak durumundayız. Bu bağlamda biz, 2023 yılının başından itibaren apartman yöneticilerine yangın merdivenleri, sığınaklar, yangın tüpleri ve çatılarla ilgili yazı yazıp tebliğ ettikten sonra bu duyuruyu binalara astık. Kanuna göre buraların temiz tutulması, yangın merdivenleri, yangın hortumlarının sağlam ve çalışır halde bulundurulması apartman yöneticilerinin sorumluluğunda. Bunu da apartman yöneticileri derneği ile görüştük ve önümüzdeki hafta toplantı yaparak, sonrasında da istedikleri takdirde apartmanlarla toplantı yapacağız. Bu arada yangın merdivenlerinin boş tutulmaması nedeniyle 16 binaya idari para cezası uyguladık. Biz, görevimizi yapacağız. İnşallah yangın olmaz demekle yangının önüne geçilmiyor" diye konuştu.

Talas Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Şubat ayı oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ait raporlar ile çeşitli müdürlüklere ait konular görüşüldü. Mecliste ayrıca tüm masrafları MHP Talas İlçe Teşkilatı tarafından karşılanmak üzere Alparslan Türkeş Parkı’na ‘Ülkücü Şehitler Anıtı’ yapılmasına dair gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi. Meclis oturumu, 3 Mart 2025 Pazartesi günü saat 16.00’da toplanmak üzere sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bitlis’te "Beş Minare Uluslararası Film Festivali" başladı

23:46 - Genel

Türkeli’de ORKÖY destekleri için kura çekimi gerçekleştirildi

20:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ana muhalefet partisinin tek yaptığı popülizm"

19:13 - Genel

Paket götürürken kazada hayatını kaybeden motokurye son yolculuğuna uğurlandı

18:26 - Genel

Gratis’ten dev indirim kampanyası: Raflar boşaldı, ürünler tükendi

18:28 - Genel

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş