?>

Başkentte bayram tatili dönüş yoğunluğu başladı

Kurban bayramında verilen 9 günlük aranın ardından tatilinden dönenler, ankara otobüs terminali aşti’de yoğunluğuna neden oluyor.

Genel - 12 ay önce

Kurban Bayramı’nda verilen 9 günlük aranın ardından tatilinden dönenler, Ankara otobüs terminali AŞTİ’de yoğunluğuna neden oluyor.

Kurban Bayramı’nı kapsayan 9 günlük tatil için memleketlerine, tatil bölgelerine gidenlerin dönüşü nedeniyle şehrin girişinde ve ana yollarda yoğunluk devam ediyor. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) de otobüs ve yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Şehir dışından gelen birçok sayıda yolcu, evlerine gitmek için taksi ve toplu taşıma araçlarını kullanırken, yolcuların bir kısmını da yakınları karşılandı. "41 tane can taşıyorum, önce Allah’a sonra bize emanet"

Özel bir firmada otobüs şoförü olan Ertuğrul Karaca yolların epeyce kalabalık olduğundan bahsederek, “Benim gibi diğer kaptanların da tüm sıkıntısı uzun yol tecrübesi olmadığı için diğer araçların çok sıkıntıya giriyoruz. Daha sağduyulu olmaları lazım. Onlarla aynı hızda gitmemizi istiyorlar ama bizim hız sınırlarımız var. İhlal yapmamamız gerekiyor, hem kendi can güvenliğimiz için hem yolcularımızın can güvenliği için. Ben 41 tane can taşıyorum, önce Allah’a sonra bize emanet. Özellikle araçların, uzun yol otobüslerine daha sağduyulu davranıp, ani fren yapma gibi hareketlerden kaçınmaları gerekiyor" dedi.

Karaca, şoförlere yolculuklarında dikkatli olmaları gerektiğini iletti.

Bayram tatilini Ankara’da değerlendiren Recep Kara şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’a gidiyoruz. Tekirdağ’dan gelmiştik. Otobüslerle yıllardır seyahat ediyoruz. Hizmet güzel.” “Toplam 570 ek servis yaptık”

Otobüs firmasında görevli Çetin Önal, “Ayın 13’ü, 14’ü, 15’ine kadar bugünde dahil olmak üzere toplam 570 ek servis yaptık. Bu bayram tam umduğumuz gibi olmadı. Ek servis doğru düzgün yapamadık. Tahminim giden vatandaşlarımız bölgelerinde kaldı. Geçmiş bayramlara bakarak bu bayram daha yoğundu” dedi.

Yarın hafta içi olmasından dolayı yoğunluğun gün sonunda azalması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

İlgili Haberler

Mersin’de kekik toplarken uçurumdan yuvarlanan kadın yaralandı

23:30 - Genel

Trafik ekiplerinden ’bayram’ denetimi

21:48 - Genel

Özgür Özel: "Ben aklımın yarısını kaybettim, kalbimin yarısını kaybettim"

21:21 - Genel

Van Gölü üzerinde gökkuşağı, Nemrut Kalderası’nda kızıl gökyüzü

21:17 - Genel

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

18:39 - Genel

Günün Manşetleri

Bayramda Nostalji Yolculuğu

11:46 - Kültür Sanat

Çocuklarda Hipertansiyon Tehlikesi

10:04 - Sağlık

Portekiz, UEFA Uluslar Ligi Şampiyonu

09:46 - Spor

132 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi

09:37 - Asayiş

Deniz Ürünlerinde Üretim Rakamları Açıklandı

08:53 - Ekonomi