?>

Batman merkezli 7 ilde cin çıkarıcılara yönelik operasyon: 15 tutuklama

Batman merkezli 7 ilde cin çıkarma bahanesi ile dolandırıcılık yaparak masak raporları doğrultusunda vatandaşlardan 300 milyon tl kazanç sağladıkları belirlenen 15 kişi tutuklandı.

Asayiş - 2 gün önce

Batman merkezli 7 ilde cin çıkarma bahanesi ile dolandırıcılık yaparak MASAK raporları doğrultusunda vatandaşlardan 300 milyon TL kazanç sağladıkları belirlenen 15 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünce alınan istihbari bilgi doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; sözde sahip oldukları ilahi güçleri sayesinde yaptıkları büyü ile ruhsal bunalımda olan ve sağlık sorunu bulunan şahıslara şifa dağıttığını, özel hayatlarındaki sorunları çözdüğünü, melekler ve cinler sayesinde her şeyi bildiğini, bu insanların gelecekteki yaşamları ile ilgili bilgiler verdiğini iddia eden anne-kız tespit edildi.

Anne-kızın birlikte çalıştıkları kişilerin aracılık yapması ile büyü yapmak için gerekli masraflar adı altında kendilerine şifa bulmak için gelenlerden para talep ettikleri belirlenmiş, sorgularında verdikleri ifadelerinde ve MASAK raporları doğrultusunda yaklaşık 300 Milyon TL maddi kazanç sağladıkları belirlendi.

Anne-kızın birlikte çalıştıkları aracı şahıslar vasıtasıyla çevreden edindikleri bilgileri güven kazanmak amacıyla kendilerine şifa bulmak amacıyla gelen şahıslara karşı kullandıkları da belirlendi. Anne-kız dolandırdıkları şahıslardan birini Almanya’dan Türkiye’ye akabinde Batman’a çağırıp kendi evlerinde misafir etti.

Anne-kız, evlerinde misafir ettikleri şahsa, üzeri el yazısıyla yazılmış bir tişört vererek bunu dört gün boyunca giymesini sağlayarak böylece kötülüklerden kurtulacağı vaadinde bulundukları da ortaya çıktı.

"Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık" suçu kapsamında, Batman merkezli 7 eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyon sonucunda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarında büyü yapmakta kullanıldığı değerlendirilen not kağıtları, defter, kitaplar ele geçirildi.

Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 11’i savcılıkça serbest bırakılırken, 3 şüpheli Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 15 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

Yem karma makinesine düşen şahıs hayatını kaybetti

2025-03-20 21:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Kırıkkale’de uyuşturucu madde operasyonu: 2 gözaltı

03:39 - Asayiş

Kırıkkale’de aranan iki hükümlü yakalandı

03:35 - Asayiş

Güney Kore’deki bir otoyolda oluşan dev çukur hareket halindeki motosikleti yuttu: 1 kayıp, 1 yaralı

03:31 - Asayiş

Manisa Demirci’de ev yangını... Ekipler seferber oldu

02:00 - Asayiş

Edirne’de otomobilin yayalara çarpma anı kamerada: 3 yaralı

01:46 - Asayiş

Günün Manşetleri

Narkotik Ekiplerinden Taksiye Baskın

16:22 - Asayiş

Sahte Savcı Yalanıyla 420 Bin TL Dolandırdılar

16:16 - Asayiş

Binlerce Kaçak Makaron Ele Geçirildi

16:14 - Asayiş

Kız Kaçırma Olayında Yenge Tutuklandı

15:47 - Asayiş

Sakız Kutusunda Uyuşturucu Bulundu

15:46 - Asayiş