?>

Bayramda güvenli gıda için denetimler sürüyor

Bayramda güvenli gıda için denetimler sürüyor

Genel - 10 ay önce

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarda hareketliliğin artmasına paralel olarak denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’ne bağlı gıda kontrolörleri kurban bayramı öncesinde Erzincan genelinde denetimlerini artırdı.

Erzincan genelinde, kurban bayramı öncesi gıda üretimi ve satışı yapılan noktalarda denetimler artırıldı. Denetimlerini yoğunlaştıran ekipler, halkın gıda güvenliğini en üst noktaya taşımak ve huzur içinde bir bayram süreci yaşanmasını sağlamak için sıkı bir denetim programı uyguluyorlar.

Gıda denetimi yapan ekiplere zaman zaman Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin de katılıyor. Yıl boyu rutin olarak devam eden gıda denetimlerine, Kurban Bayramı öncesi İl ve İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak devam edildiğini dile getiren Şahin denetimlerde, özellikle gıda üretilen imalathaneler ile satış yerlerine öncelik verildiğini vurguladı.

Üretim izni, hijyen ve insan sağlığına aykırılıkların denetleneceğine değinen Şahin, şunları söyledi: ’’Kent genelinde gıda imalatı ve satışı yapılan yerlerde bayrama kadar yoğun ve seri bir denetim yapılacak. Piyasaya kontrolsüz gıda girişini önlemek istiyoruz. Ramazan bayramı öncesindeki kontrollerimizde tüketilecek olan gıdalarla ilgili Bakanlığımızın uygulamaları çerçevesinde, imalatçılar ve satış yerleri bayrama kadar yoğun şekilde denetlenecek. Kurban bayramında hiçbir vatandaşımızın gıda kaynaklı problem yaşamasını istemiyoruz.’’ dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak için seferber olduğuna dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, “En iyi denetçi şüphesiz tüketicilerimizdir” dedi.

Vatandaşlardan herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını isteyen şahin "Alo 174 Gıda Hattı’mız, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunuyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, gıda ile ilgili olarak ister üretim veya satış yerlerinden herhangi biri için gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı’nı arayarak bildirmeleridir." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

İlgili Haberler

Esenler’de 15. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali başlayacak

13:40 - Genel

Sırrı Süreyya Önder’i ameliyat eden Prof. Dr. Sağbaş: "Uzun zamandır gördüğüm en komplike disseksiyonlardan biriydi"

13:27 - Genel

Belediyeden çiftçiye yazlık fide desteği

13:34 - Genel

Bağ kuramamak kumara yönlendiriyor

12:44 - Genel

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu

12:44 - Genel

Günün Manşetleri

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Av yasağı başladı, küçük teknelerin getirdiği balıklar mezatta satıldı

11:55 - Ekonomi

Jandarma uyuşturucu satıcısını yaptığı takiple yakaladı

11:51 - Asayiş

Kapalı havalar depresyona neden oluyor, sinir ve öfke artıyor

11:50 - Sağlık

"Kraliyet kirazı" bu yıl çok az olacak

11:28 - Ekonomi