?>

Bayramda sindirim sorunlarından korunmanın püf noktaları

Denizli özel egekent hastanesi gastroenteroloji uzmanı dr. Eyüp ekici, ramazan bayramında oluşabilecek sindirim sorunlarından korunmak için dikkat edilmesi gerekenlere işaret etti.

Sağlık - 6 gün önce

Denizli Özel Egekent Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eyüp Ekici, Ramazan Bayramında oluşabilecek sindirim sorunlarından korunmak için dikkat edilmesi gerekenlere işaret etti. Bayramlarda sindirim şikayetlerinin artabildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eyüp Ekici, "Ramazan Bayramı, sevdiklerimizle bir araya gelerek kutladığımız, tatlıların ve leziz yemeklerin bolca tüketildiği bir dönemdir. Ancak, bayramda aşırı yemek ve tatlı tüketimi sindirim sorunlarına yol açabilir. Bayramda dengeli beslenmek ve tatlıları ölçülü bir şekilde tüketmek, sindirim sağlığımızı korumak adına son derece önemlidir" diyerek, bayram sofralarında dikkat edilmesi gereken hususları vurguladı. "Bol su, yavaş tüketim"

Dr. Eyüp Ekici, bayramda sindirim sorunlarından korunmanın yollarını şu şekilde açıkladı:

"Ağır ve yağlı yemekler yerine, hafif ve sağlıklı seçenekler tercih etmek faydalı olacaktır. Tatlı tüketiminde ise porsiyon kontrolü yapmak, sindirim sistemini rahatlatır. Özellikle şeker ve kalori oranı yüksek tatlıları sınırlamak, mide rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, bol su içmek ve yemekleri yavaş bir şekilde tüketmek, sindirimi kolaylaştırır" Dr. Eyüp Ekici, "Eğer bayramda aşırı tatlı ve yemek yedikten sonra şişkinlik, mide bulantısı, gaz, karın ağrısı veya ishal gibi belirtiler hissederseniz, bu durum mide ve bağırsak sorunlarına işaret edebilir. Bu tür belirtiler, sindirim sisteminin aşırı yüklenmesine bağlı olarak gelişmektedir. Belirtiler devam ederse bir uzmana başvurmanız önemlidir. Bayramınızı tatlılarla dolu, ama aynı zamanda sağlıklı bir şekilde geçirmenizi dileriz" diyerek, bayram süresince sağlıklı beslenmenin ve sindirim sorunlarından korunmanın önemini hatırlattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

GÖKOVA KAVŞAĞINDA ZİNCİRLEME KAZA

2025-03-25 18:58 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN'DAN İMAMOĞLU'NA DESTEK

2025-03-19 15:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde hizmet krizi

14:33 - Sağlık

Öksürüğü için gitmişti, kalbinde tümör olduğu ortaya çıktı: Kırgız hastanın nadir hastalığına Türkiye’de başarılı operasyon

12:54 - Sağlık

Malatya’da ambulans helikopter 76 yaşındaki hasta için havalandı

12:46 - Sağlık

Uzmanından Kanser Riskini Azaltma Önerileri

11:55 - Sağlık

Bayramda çocuklara doğal meyve suları içirin

11:10 - Sağlık

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü

13:00 - Spor

Adı börek kendi tatlı

12:58 - Kültür Sanat

Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı

12:47 - Asayiş

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Cihan Aydın yönetecek

12:33 - Spor

Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor

12:08 - Kültür Sanat