?>

Beden eğitimi öğretmeni çocuk sevgisiyle kanseri yendi

Antalya'da 2020 yılında akut miyeloid lösemi (aml) teşhisi konulan beden eğitimi öğretmeni nagihan yüzbaşıoğlu (37) ve eşi ile çocukları

İnsan - 2 ay önce

Antalya’da 2020 yılında Akut Miyeloid Lösemi (AML) teşhisi konulan beden eğitimi öğretmeni Nagihan Yüzbaşıoğlu (37), kemoterapi tedavisi ve akabinde erkek kardeşinden alınan uyumlu ilik nakliyle kanseri yenmeyi başardı. Tedavi süresince 2 yaşındaki oğlundan ayrı kalan kadın, doğurganlığı etkileyen yüksek dozdaki ilaçlara rağmen ikinci çocuğunu dünyaya getirdi, şu anda da üçüncü kez anne olmaya hazırlanıyor. Genç kadının tedavisini yapan Doç. Dr. Burak Deveci, "Kanındaki hücrelerin tamamının vericiye ait olduğunu gördük. Yardımcı bir yönteme gereke kalmadan kendisinin tekrar anne olacağını öğrenince mutluluğumuz bir kat daha attı" dedi.

Alanya ilçesinde yaşayan beden eğitimi öğretmeni Nagihan Yüzbaşıoğlu (37), 2020 yılında baş, karın ağrısı ve saçlarında kepeklenme sonrası doktora başvurdu. Kan testlerinde değerlerinin düşük çıkmasının ardından detaylı bir şekilde incelenmesi için Medstar Antalya Hastanesine gelen Yüzbaşıoğlu’na, Akut Miyeloid Lösemi (AML) teşhisi kondu. Pandemi döneminin en yoğun olduğu dönemde tedavisine başlanan Yüzbaşıoğlu, 3 ay hiç hastaneden çıkmayıp kemoterapi tedavisi aldı, ardından küçük erkek kardeşinden de yüzde 89 uyumlu ilik nakli gerçekleştirildi. Bu süreçte eşinden ve 2 yaşındaki oğlundan ayrı kalan Yüzbaşıoğlu, nakil sonrası kanseri yenmeyi başardı. Hem kemoterapide hem de ilik naklinde kullanılan yüksek dozdaki ilaçlarda doğurganlığı azalması beklenen genç öğretmen, ikinci kez hamile olduğunu öğrendi. Süreç ilerledikten sonra sağlıklı bir kız çocuğu da dünyaya getiren Yüzbaşıoğlu, şu anda da 1,5 aylık hamile olduğunu öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Eşi, 7 yaşındaki oğlu ve 2,5 yaşında da kızıyla birlikte ailenin son ferdi için gün sayan Yüzbaşıoğlu, üçüncü kez anne olmayı bekliyor. "Nakilden sonra ikinci gebelik benim için çok güzel bir durum"

Yaşadığı zorlu süreci paylaşan Nagihan Yüzbaşıoğlu, şunları söyledi:

"Nakil sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadık çok şükür. Her şey sorunsuz ilerledi. Sonrasında da taburcu olup oğluma kavuştum. Psikolojik olarak aşırı zor bir süreçti. 2 yaşında ve bana çok ihtiyacı olan bir dönemdeydi. Çok zordu. Kemoterapiden sonra saçlarım döküldü, cildimde değişiklik oldu, bunlar da onu etkiledi. Nakilden sonra doğum yapıp yapamayacağımı bilmiyordum. Hep bunu istiyordum. Denedik ve bir şanstı. Allah’a şükürler olsun gebeliğim oldu. Bir kızım dünyaya geldi. Sonrasında 3 ayda bir kontrollere geliyordum. Geçen hafta yine gebe olduğumu öğrendim. Nakilden sonra ikinci gebelik benim için çok güzel bir durum. İnşallah onu da sağlıklı bir şekilde dünyaya getireceğim. Onların sağlıklı olması çok önemli ve bu süreçlerden sonra dünyaya gelmiş olmaları daha değerli" "Pes etmesinler"

Kanser tedavisi gören hastalara da seslenen Yüzbaşıoğlu, "Pes etmesinler. Hep iyi düşünsünler. Tedavi olup iyi olacaklarını düşünsünler. İnsanın aklına en kötüsü geliyor ama yine de elinden geleni yapmak gerekiyor. Tedavi sürecinde kendinizi bırakmazsanız çok daha iyi ilerliyor. Genelde hep ölüm olduğunu düşünürler ancak ben düşünmedim. Bir oğlum vardı, o benim için çok önemliydi ve bırakmadım hayatı" dedi. "İşimizin zor olduğu hastalardan birisiydi"

Medstar Antalya Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Doç. Dr. Burak Deveci, de Nagihan Yüzbaşıoğlu’nun tedavi süreciyle ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Burak Deveci, "Nagihan Hanım bizim için en zor hastalarımızdan bir tanesiydi. Yaşamını tehdit eden bir kanseri vardı ve bunun dışında Akut Miyeloid Lösemi’nin de en riskli gruplarından bir tanesiydi. Bizim hastalık riskini belirlediğimiz moleküler testlere göre, gerçekten işimizin zor olduğu hastalardan birisiydi. Bunun yanında Nagihan Hanımın hastalandığı dönem de pandeminin en yoğun olduğu dönemdeydi ve 3 ay boyunca hiç hastaneden çıkmadan kemoterapiyle beraber hedefe yönelik tedavi uyguladık. Sonrasında hastalığını kontrol altına alır almaz, uyumlu erkek kardeşinden de nakil yaptık. Nakilden sonraki 5’inci yılın içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi. "Mutluluğumuz bir kat daha attı"

Deveci, lösemi tedavisinde ve nakil sırasında kullanılan ilaçların oldukça yüksek dozda kemoterapiler olduğuna dikkati çekerek, "Bu doğurganlığı çok etkileyen bir durumdur ama onun kanındaki hücrelerin tamamının vericiye ait olduğunu gördük. Bununla beraber yardımcı bir yönteme gereke kalmadan kendisinin tekrar anne olacağını öğrenince mutluluğumuz bir kat daha attı" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

İlgili Haberler

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden astsubay son yolculuğuna uğurlandı

16:23 - İnsan

Van’da Alzheimer hastaları, nöroloji ve psikiyatri hastaları için meyve bahçesi oluşturdu

16:11 - İnsan

Tahmazoğlu: "Turizm bilincini geliştirmeliyiz"

16:11 - İnsan

Şahinbey’de evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

16:08 - İnsan

Kars’ta Koruma Kurulu Nisan ayı toplantısı yapıldı

15:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi