?>

Belediyenin otoparkına gelen zamlar vatandaşlardan tepki çekti

Bayburt belediyesi bünyesindeki kapalı otoparkın park ücretlerine zam yapıldı, bir anda yapılan zam, vatandaşlardan tepki çekti.

Genel - 9 ay önce

Bayburt Belediyesi bünyesindeki kapalı otoparkın park ücretlerine zam yapıldı, bir anda yapılan zam, vatandaşlardan tepki çekti.

Araç park sorunun yaz aylarında zirve yaptığı Bayburt’ta, vatandaşların yoğun olarak kullandığı 150 araç kapasiteli Saray Bahçesi Meydanı’nda bulunan kapalı otoparkın park ücretlerine zam yapıldı. İddiaya göre, uzun zamandır zam yapılmadığı öne sürülen fiyatlar aniden yukarı doğru çıktı, saatlik ücrette 13,5 liralık, aylık ücrette ise 250 liralık artışa gidildi. Yapılan zamla birlikte 15 dakika ile bir saat arasındaki park ücret bedeli 6,5 liradan 20 liraya, aylık abonelik ücreti ise 350 liradan 600 liraya çıkarıldı. Bir anda yapılan zam vatandaşlarda tepkiye neden olurken, vatandaşlar yeni park ücretini fazla bulduklarını belirttiler.

İlk 15 dakikanın ücretsiz olduğu otoparkta, 15 dakika ile bir saat arası 20 lira, park süresinin uzaması halinde her bir saat ise 5 lira olarak belirlendi. Saatlik fark ise 1,5 liradan 5 liraya çıktı. Şehit ve gazi yakınlarına ise park ücretsiz.

Yapılan zammı pahalı bulan Ali Gökdemir isimli vatandaş, "Çok pahalı oldu ya. Biz devamlı bu otoparkı kullanıyorduk, herhalde daha kullanmayacağız. Aslında diğer yerlere bakarsan, ucuz ama Bayburt gibi yerde bu ücretler yüksek, fiyatlar pahalı" dedi.

Yurt dışında yaşayan Hacı Türk isimli bir diğer vatandaş ise yurt dışında fiyatların bu şekilde olmadığını, denetimlerin eksikliğinden her şeyin fiyatının arttığını söyledi. "Denetim yok, bir şey yok kendi kendilerine zam yapıyorlar" diyerek konuşan Türk, "Kötü bir durum bu. Bire iki niye yani, böyle bir şey olur mu, olmaz. Ben yurt dışından geliyorum, bu ülkeyi böyle batırıyorlar. Kafalarına göre zam yapıyorlar, neye dayanarak zam yapıyorlar. Yurt dışında fiyatlar böyle değil, böyle saçma bir şey olabilir mi? Kafalarına göre bir şeyler yapıyorlar, maalesef ülkeyi batırıyorlar böyle. Denetim yok, bir şey yok kendi kendilerine zam yapıyorlar" dedi.

Bununla birlikte araç sahiplerinin anahtar bırakıp gittiği, vatandaşların otoparkı garaj gibi kullandığı, zamların o yüzden yapıldığı iddia edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

MARMARİS’TE TAVŞAN VE KEÇİLERİN İNGİLİZ ANNESİ

2024-07-22 11:56 - İnsan

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

KLİMA VE VANTİLATÖR FİYATLARI KATLANDI

2024-07-20 12:38 - Gündem

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Merak konusu olan ’T’ harflerinin yer aldığı tabelalar yenilenecek

23:15 - Genel

Pitbull cinsi köpeğini diğer hayvanların üstüne salan sahibine 76 bin TL para cezası

22:40 - Genel

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Açılış Töreni renkli görüntülere sahne oldu

22:38 - Genel

Bakan Ersoy: "Erzurum, geçmişle geleceği, Doğu ile Batı’yı birleştiren canlı bir köprüdür"

21:47 - Genel

Emine Erdoğan "Saklı Kalanlar" sergisinin açılışını yaptı

21:30 - Genel

Günün Manşetleri

Bayraktar TB3 SİHA'dan TCG ANADOLU'da Tarihi Başarı

16:32 - Teknoloji

Çevreye Duyarlı Anne Altın Kazandı

16:09 - Gündem

Soba zehirlenmesi yaşlı çifti birinden ayırdı

16:07 - Asayiş

Çarpıştığı otomobil ile bariyer arasında sıkıştı

15:38 - Asayiş

Çoban Yavru Tavşanlara Şefkat Eli Uzattı

15:19 - İnsan