?>

Biden’dan “Gazze’de ateşkes şart” açıklaması

Biden'dan “gazze'de ateşkes şart” açıklaması

Siyaset - 10 ay önce

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği basın toplantısında, "Tüm esirler evlerine dönene ve ateşkes sağlanana kadar çalışmayı bırakmayacağız. Bunun gerçekleşmesi şart” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başkent Paris’teki Elysee Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Normandiya Çıkarması’nın 80. yıl dönümü törenlerinin ardından Ukrayna ve Gazze ile ilgili düzenlenen toplantıda Gazze Şeridi’nde 4 esirin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgedeki çatışmaların durması çağrısını yineledi. ABD’nin ateşkes önerisini desteklediklerini ifade eden Macron, bölgede yeni bir çatışmanın meydana gelmesini önlemek için çabalarını iki katına çıkaracaklarını vurguladı. Gazze Şeridi’nde 9 aydır devam eden çatışmanın ardından güneydeki Refah’ta durumun ve sivil kaybının kabul edilemez olduğunu belirten Macron, İsrail’in insani yardımlar için tüm geçiş noktalarını açmamasının ise tahammül edilemez olduğunu vurguladı. Macron, ABD ve Fransa’nın Lübnan’daki gerginliklerin tırmanmasını önlemek için ortak çabalarını 2 katına çıkaracağını bildirdi. “Tüm esirler evlerine dönene kadar çalışmayı bırakmayacağız”

Konuşmasında Fransa ve ABD arasındaki dostluğu vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden ise, Gazze Şeridi’nde 4 esirin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Washington’un Filistin topraklarında tutulan kişilerin serbest bırakılması için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Biden, “Tüm esirler evlerine dönene ve ateşkes sağlanana kadar çalışmayı bırakmayacağız. Bunun gerçekleşmesi şart” dedi.

ABD Başkanı ayrıca Putin’in Ukrayna’da durmayacağını ve Rusya’ya karşı kararlılıkla duracaklarını belirtti. Biden, "Biz, dünya genelinde özgürlük ve demokrasiyi desteklemek için Fransa’nın yanındayız” diyerek konuşmasını noktaladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

Vodafone Freezone ve Fut Esports’tan Brawl Stars Yaz Turnuvası

2024-06-08 11:31 - Teknoloji

FETHİYE HALK PLAJLARINDA KESEYE UYGUN FİYATLAR

2024-06-07 15:02 - Turizm

MARMARİS KAVRULDU: TERMOMETRELER REKOR SICAKLIK GÖSTERDİ"

2024-06-05 15:31 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, yeni gümrük vergileri sonrası 18 ülkeden yazılı teklif aldı

23:41 - Siyaset

Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, bu hafta Putin ile görüşecek

22:55 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Pakistan ile tam bir uyum içindeyiz"

22:05 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, Suriye Kara ve Deniz Limanları Genel İdaresi Başkanı Bedevi ile bir araya geldi

21:22 - Siyaset

Trump, Mayıs’ta Orta Doğu turuna çıkacak

20:44 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık