?>

Biden, vergi kaçakçılığıyla suçlanan oğlu için af yetkisini kullandı

Abd başkanı joe biden, vergi kaçırmakla ve silah edinmede usulsüzlük yapmakla suçlanan oğlu hunter biden'ı resmen affetti.

Siyaset - 5 ay önce

ABD Başkanı Joe Biden, vergi kaçırmakla ve silah edinmede usulsüzlük yapmakla suçlanan oğlu Hunter Biden’ı resmen affetti.

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce hakkındaki yasal sürece müdahale etmeyeceğine açıkladığı oğlu Hunter Biden için resmi af çıkardı. Vergi kaçakçılığı ve silah edinmede usulsüzlük yapmakla suçlanan oğlu için yayınladığı açıklamada, “Bugün oğlum Hunter için bir af imzaladım. Göreve geldiğim günden bu yana Adalet Bakanlığı’nın karar alma sürecine karışmayacağımı söyledim. Oğlumun seçilerek ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum. Silahı suç işlerken kullanma, çoklu satın alma veya sahte alıcı olarak satın alma gibi ağırlaştırıcı faktörler bulunmadan, insanlar yalnızca silah başvuru formunu doldurma şekilleri nedeniyle ağır suçlamalarla yargılanmazlar. Ciddi bağımlılıkları nedeniyle vergilerini geç ödeyen, ancak daha sonra faizi ve cezalarıyla geri ödeyenler için genellikle cezai olmayan çözümler sağlanır. Hunter’a farklı davranıldığı açıktır” ifadelerini kullandı.

Davalarındaki suçlamaların Kongre’deki birkaç siyasi rakibinin kendisine saldırmaları ve seçilmesine karşı çıkmalarının ardından ortaya çıktığını belirten Biden, Adalet Bakanlığı tarafından kabul edilen dikkatlice müzakere edilmiş bir anlaşmanın mahkeme salonunda bozulduğunu, Kongre’deki birkaç siyasi rakibinin siyasi baskı uyguladığını öne sürdü.

“Anlaşma geçerli olsaydı, Hunter’ın davalarının adil ve makul bir çözümü olacaktı” ifadesini kullanan Biden, "Hunter’ın davalarını inceleyen hiçbir makul kişi, onun sadece benim oğlum olduğu için seçildiğinden başka bir sonuca varamaz. Acımasız saldırılara rağmen 5 buçuk yıldır uyuşturucu kullanmayan Hunter’ı yıldırmak için bir çaba gösterildi. Hunter’ı yıldırmaya çalışırken, beni yıldırmaya çalıştılar. Yeter artık” dedi. Suçlu bulunmuştu

Daha önce uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ettiği bilinen Hunter Biden, Eylül ayında 1.4 milyon dolar vergi kaçırdığı iddiasıyla açılan federal vergi davasında kendisine yöneltilen 9 suçlamanın tamamını kabul etmişti. Biden, Haziran ayında ise federal lisanslı bir silah satıcısına yalan söylemek, silah satın alırken uyuşturucu bağımlılığı konusunda yanlış beyanda bulunmak ve 11 gün boyunca yasa dışı olarak silah bulundurmaktan suçlu bulunmuştu. ABD Başkanı Biden ise oğlu Hunter Biden’ın suçlu bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu davanın sonucunu kabul edeceğim" ifadesini kullanmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

İlgili Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "Gazze için kurduğunuz her hayali, gördüğünüz her rüyayı kabusa çeviririz"

19:04 - Siyaset

Papa Francis, ABD Başkan Yardımcısı Vance ile görüştü

17:41 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Oran Başkonsolosluğu açılış törenine katıldı

17:14 - Siyaset

Bakan Yerlikaya, Konya’da Yatırım Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldı

16:22 - Siyaset

AK Parti İstanbul, 2 milyon üyeyi ziyaret etmek için sahaya indi

16:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel