?>

Bilecik’te ‘Birlikte Üretim Modeli’ çerçevesinde çiftçi bilgilendirildi

Bilecik merkez’e bağlı kurtköy’de ‘birlikte üretim modeli’ çerçevesinde çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İnsan - 4 ay önce

Bilecik merkeze bağlı Kurtköy’de ‘Birlikte Üretim Modeli’ çerçevesinde çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Şahin Arsal başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahadır Sayıncı, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tansel Serim, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, muhtarlar ve üreticiler katıldı. "Köyde mevcut tarımsal ürünlerin yetiştirme planları hazırlandı"

Toplantıda çiftçileri bilgilendiren İl Müdürü Necmettin Yoldaş; “Kurtköy üreticileriyle, ilimizden ülkemize örnek olabilecek ’Birlikte Üretim Modeline’ geçilmesi planlanmaktadır. Bunun için Kurtköy de çiftçilerimiz ile bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından uygulamaya başlayan birlikte planlı tarımsal üretim modeli, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik desteklemeler, sözleşmeli üretim ve atıl arazilerin tarıma kazandırılması hakkında bilgi verildi. Köy Muhtarı ve çiftçiler ile istişarelerde bulunularak köyde mevcut tarımsal ürünlerin yetiştirme planları hazırlandı" dedi. "Çiftçilerimizin refah seviyesinin arttırılarak köylerinde kaliteli bir yaşam sürdürecekler"

Konuşmasına devam eden Yoldaş; “Bu proje ile köy bazında hayvancılığın ve bitkisel üretimin sürdürülebilir bir geçim kaynağı haline getirilerek bu vesile ile köyden kente göçün önlenebileceği, çiftçilerimizin refah seviyesinin arttırılarak köylerinde kaliteli bir yaşam sürdürmelerinin sağlanabileceği, üreticilerin maliyetlerinin azaltılması, verimliliklerinin artırılması ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, hasat döneminde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşamamaları, köy bazında hayvan yetiştiriciliği yapan bütün üreticilerin veya işsizlik nedeniyle köy dışına göç etmiş gençlerin, bir şirket bünyesinde, birlikte üretim modeli etrafında birleşmelerini sağlamak hedeflenmektedir” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Köksal; "Menteşe’de hiç kimse aç kalmayacak"

20:41 - İnsan

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık