?>

Bilecik’te ’Skolyoz Protokolü’ imzalandı

Bilecik valiliği makamında il milli eğitim müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında; eğitim ve sağlık faaliyetlerinde işbirliği yapılacak.

Sağlık - 3 ay önce

Bilecik’te İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlükleri arasında ’Skolyoz (Omurga Eğriliği) Protokolü’ imzalandı.

Bilecik Valiliği koordinesinde Vali Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol ve İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı arasında ’Skolyoz Protokolü’ imzalandı. Protokol törenin ardından açıklama yapan Vali Şefik Aygöl, “İl genelindeki okullarda skolyoz (omurga eğriliği) erken teşhisi, izlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması çalışmaları hayata geçirilecek. Okullarda yapılacak taramalar sayesinde çocukların fiziksel gelişimleri yakından takip edilerek hem sağlıkları hem de eğitim hayatları olumlu yönde desteklenecek” dedi. "Çocuklarımızın hem sağlık hem de eğitim hayatlarını olumlu yönde etkileyecektir"

İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı protokolün önemine değinerek, “Skolyoz, omurganın anormal yana doğru eğriliği ile karakterize edilen bir durumdur. Normalde omurga arkadan bakıldığında düz bir çizgi şeklinde görünmelidir. Ancak skolyozda omurga bir ’S’ veya ’C’ şekli alabilir. Bu durum, genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde hızlı büyüme dönemlerinde fark edilir. Skolyoz, erken teşhis edilmediği takdirde ilerleyebilen ve bireylerin yaşam kalitesini etkileyebilen bir rahatsızlıktır. Bu kapsamda, protokolümüz ile ilimiz genelindeki okullarda erken teşhis ve farkındalık çalışmalarını hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızın fiziksel gelişimlerinin yakından takip edilmesini sağlayacak olan bu taramalar, onların hem sağlık hem de eğitim hayatlarını olumlu yönde etkileyecektir” diye konuştu. "Bu protokol öğrenim gören 5 ve 7’inci sınıf öğrencilerini kapsar"

İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, bu protokol ile, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Bilecik genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerde skolyoz riskinin erken teşhisi, izlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amaçlandığı söyledi. Akyol, "Bilecik İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılacak iş birliğini düzenlemektedir. Protokol, Bilecik ilinde bulunan tüm resmî ve özel okullarda öğrenim gören 5 ve 7’inci sınıf öğrencilerini kapsar. Uygulama, il genelindeki tüm belirtilen sınıfları içine alacak şekilde planlanmıştır” dedi. "Öğrencilerimize yapılan taramada, omurga yapısı incelenir ve gerekli görülürse testler yapılacak"

İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, protokol hakkında verdiği bilgide, "Bilecik İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yönetimlerine tarama süreci hakkında bilgilendirme yapılır. Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık ekipleri görevlendirilir ve tarama için gerekli ekipman hazırlanır. Velilere bilgilendirme broşürleri ve veli onay formları ulaştırılır. Onay formları toplandıktan sonra okullarda tarama programı başlatılır. Sağlık ekipleri, okullarda belirlenen tarihlerde tarama işlemini gerçekleştirir. Öğrencilerin gizliliği ve mahremiyetine dikkat edilerek yapılan taramada, omurga yapısı incelenir ve gerekli görülürse testler yapılır. Öğrencilerin boy ve kiloları ölçülür. Tarama sonuçları öğrencinin velisine okul idaresince iletilir. Skolyoz şüphesi olan öğrenciler, ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşlarına veya uygun uzmanlara yönlendirilir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Zonguldak’ta şap nedeniyle bir köyde karantina uygulaması başlatıldı

22:22 - Sağlık

Bitlis’te anne ve bebek ölümleri değerlendirildi

20:58 - Sağlık

Hakkari’de 8 yaşındaki hasta helikopterle Van’a sevk edildi

19:56 - Sağlık

Doğal diş hareketini taklit eden implant patentle tescillendi

17:44 - Sağlık

MUĞLA'DA PROSTAT SAĞLIĞI SÖYLEŞİSİ

16:38 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık