?>

BİM’den Aldığı Lavabo Açıcı Patladı

Eskişehir’de yaşayan 43 yaşındaki Alev Akyol, BİM marketten aldığı lavabo açıcı kimyasalın patlaması sonucu 2’nci ve 3’üncü derece yanıklarla hayat mücadelesi veriyor.

Gündem - 5 ay önce

Eskişehir’de yaşayan 43 yaşındaki 4 çocuk annesi Alev Akyol, 15 Haziran’da BİM marketten satın aldığı lavabo açıcı kimyasalın sıcak suyla temas etmesi sonucu patlamasıyla hayatının değiştiğini dile getirdi. Olay sırasında yüzü ve vücudunun çeşitli bölgelerinde 2’nci ve 3’üncü derece yanıklar oluşan Akyol, 3 ay boyunca sokağa çıkamadığını ve ciddi bir psikolojik travma yaşadığını belirtti.

"Hayatımı kararttı"Alev Akyol, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “Kurban Bayramı arifesinde marketten bir lavabo açıcı aldım. Talimatlara uygun şekilde kullanmama rağmen kimyasal, sıcak suyla temas ettiğinde patladı. Geri çekilmeme rağmen sıçrayan parçalar yüzümde ve vücudumda ciddi yanıklara yol açtı. Doktorlar bu izlerin kalıcı olduğunu ve temizlik ürünlerine karşı korku geliştirdiğimi söylediler. Gerçekten de artık deterjan kullanamıyorum, sıcak suyu bile korkarak kullanıyorum. Olaydan bu yana insan içine çıkamadım.”

"Zararımı karşılamadılar"Yaşadığı olay sonrası BİM ve üretici firmaya başvurduğunu ancak zararın karşılanmadığını dile getiren Akyol, “Başvurularımızda sadece hastane masraflarım ve çalışamadığım günlerin karşılanmasını istedim. Ancak satıcı ve üretici firmalar birbirlerini suçlayarak bizi oyaladı. Artık kanuni yollara başvurmaktan başka çarem kalmadı. Bu ürünü halen satmaya devam ediyorlar ve benim yaşadıklarımı başkası da yaşayabilir” dedi.

"Evim kira, yardıma muhtaç kaldım"Eşinden ayrı yaşayan ve temizliğe giderek geçimini sağlayan Akyol, kazadan sonra çalışamaz hale geldiğini ifade etti. “Evim kira ve bir gelirim yok. Şu anda devlet desteğiyle geçinmeye çalışıyorum. Çocuklarımın ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorum. Bu kimyasal benim hayatımı kararttı” diyerek yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Alev Akyol, yaşadığı bu talihsiz olayın bir daha kimsenin başına gelmemesi için farkındalık yaratmayı ve mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Aydın Baruş: "Torul-Kürtün yolu uzun bir süre kullanılamayabilir"

19:29 - Gündem

Balık sezonunda İnebolu’dan 2 milyon 965 bin ton balık karaya çıkartıldı

19:15 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Kırşehir’de üreticilerle bir araya geldi

19:10 - Gündem

Mudanya sahilinde görülen müsilaj tedirgin etti

17:50 - Gündem

Gümüşhane-Tirebolu yolunda heyelan

17:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık