?>

Bir metrekare alandan yaklaşık 750 sigara izmariti toplandı

Karaman’da üniversite öğrencilerinin düzenlediği "türkiye kül tablası değildir" etkinliği çerçevesinde mesire alanlarından ve üniversite çevresinden toplanan sigara izmaritleri sergilendi.

Gündem - 3 ay önce

Karaman’da üniversite öğrencilerinin düzenlediği "Türkiye Kül Tablası Değildir" etkinliği çerçevesinde mesire alanlarından ve üniversite çevresinden toplanan sigara izmaritleri sergilendi. Etkinlikte 1 metrekare alandan toplanan izmarit sayısı şaşırttı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tenis Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sevilmiş ve öğrencileri çevreden topladıkları sigara izmaritleri ve çöpleri üniversite yerleşkesinde “Türkiye Kül Tablası Değildir” pankartlarıyla sergiledi. Aynı zamanda üniversitesi içerisinde kurulan tenis kortunda öğrenciler tenis oynadı. “Bir metrekarelik alanda yaklaşık 750 izmarit toplandı”

Etkinlik hakkında bilgi veren Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sevilmiş, “Dünyada milyonlarca insan sigara içiyor ve her yıl yaklaşık 118 milyar sigara izmariti doğaya atılıyor. Bu durum, doğanın ciddi şekilde kirlenmesine neden oluyor. Sigara izmaritlerinin tahmin ettiğimizden çok daha büyük zararları var. Özellikle günümüzde, yaşamı ve ekolojik sistemi tehdit eden bir unsura dönüşmüş durumda. 2 yıldan fazla süreyle toprakta yok olmuyor. Bu sebeple, öncelikli olarak ’Türkiye kül tablası değildir’ diyerek yere sigara izmariti atan kişileri bilinçlendirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlik, spor ve çevre dersi kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi ve Tenis Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, etkinlik sırasında sigara izmaritlerini topladı. Sadece bir metrekarelik bir alandan bir şişe dolusu, yaklaşık 750 adet sigara izmariti toplandı ve herkes şaşırdı. Etkinlik sırasında, öğle vakti KMU Çarşı’da yemek yemeye gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerimize de bir mesaj verdik. Onlara görsel olarak bu problemin ciddiyetini gösterdik. ‘Çöp atmayın, sigara izmariti atmayın’ diyerek farkındalık oluşturmayı amaçladık” dedi. “Farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz”

Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Melisa Erdoğan, etkinlik çerçevesinde sigara izmariti ve çöp topladık, doğa yürüyüşleri yaptık. Hocamızın destekleriyle, doğayı daha temiz bir hale getirmek için çabaladık. Topladığımız izmarit ve çöpleri, farkındalık oluşturmak amacıyla sergi şeklinde sunduk. İnsanları çevreyi korumaya teşvik etmeyi hedefliyoruz” diye konuşurken Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oktay Şahin de etkinlik hakkında “Çöp ve sigara izmariti topladık. İnsanlarda bir farkındalık oluşturmak amacıyla topladığımız materyalleri KMÜ Çarşı’da sergiledik” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Üzümlü’de 60 bin kuzu küpelenecek

23:00 - Gündem

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2025 yılı uygulama tebliği yayınlandı

22:51 - Gündem

Sinop’ta 77 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

22:09 - Gündem

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 157. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

21:54 - Gündem

Yüksekova’da kara saplanan aracı ekipler kurtardı

19:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık