?>

BİSİKLET MARMARİS’İN BİR PARÇASI

Marmaris Belediyesi, bisikleti sadece spor ve hobi amaçlı kullanımın ötesine taşıyarak ulaşım amacıyla da kullanılmasını desteklemek için önemli yatırımlar yapmaktadır.

Marmaris - 2 yıl önce

Marmaris Belediyesi'nin bisikleti spor ve hobi amaçlı olmanın ötesine taşıyarak ulaşım amaçlı kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini vermeye devam ediyor. ‘Sağlığa pedalla, hayatı yakala!’ sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi, 4 yılda 94 bin 570 kişi tarafından kullanıldı ve Marmaris'in bisiklet yolu ağı 21.3 kilometreye çıkarıldı.

 

Marmaris Belediyesi, bisikleti sadece bir hobi veya spor aracı değil, aynı zamanda bir ulaşım aracı olarak görüyor ve bu doğrultuda önemli yatırımlar yapıyor. 2019 yılında hizmete giren Akıllı Bisiklet Sistemi MARVELOS için Belediye, 11 adet bisiklet kiralama istasyonu ve 5 farklı yerde bisiklet bakım noktası kurdu. Bu sistemi bisikletseverler, cep telefonlarına indirdikleri MARVELOS uygulaması üzerinden kullanabiliyor.

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bisikletin en önemli alternatif ulaşım aracı olduğunu vurgulayarak, yatırımlarında bisiklet yollarını her zaman dikkate aldıklarını belirtti. Büyük projelerin yanı sıra tüm çalışmalarında bisiklet yollarına da yer vererek 21 kilometrenin üzerine çıkan bisiklet yolunun kent geneline yayılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Oktay, Marmaris'in bisiklet dostu bir yerel yönetim olmaya devam edeceğini ve bisiklete yönelik yatırımların süreceğini ifade etti. Uzun vadede Hollanda'daki bisiklet kullanımını geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Başkan Oktay, ayrıca araç sürücülerine de bir hatırlatma yaparak, bisiklet yollarına araç park etmemelerini rica etti. Böylece sağlıklı, güvenli, ekonomik ve doğa dostu bisiklet kullanımının arttırılmasına katkı sağlanacağını vurguladı. Bisikletin ulaşım alanında önemli bir seçenek olmaya devam edeceğine inanan Marmaris Belediyesi, gelecekte de bisikletin yaygınlaştırılması için çalışmalarına devam edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te silahlı ve satırlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

2023-07-27 09:20 - Asayiş

Türkiye’nin en zehir yılanı, kargayı yerken görüntülendi

2023-07-26 09:36 - Gündem

Çorum’da Dünya Hepatit Günü farkındalık etkinliği

2023-07-28 18:28 - Sağlık

Otomobil metrelerce yükseklikten evin bahçesine düştü

2023-07-27 18:47 - Asayiş

Marmaris’te silahlı ve satırlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

2023-07-27 02:37 - Asayiş

Minibüse çarpıp 30 metre sürüklenen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2023-07-26 13:44 - Asayiş

2 GÜN KAVRULACAĞIZ DİKKAT!

2023-07-25 14:24 - Sağlık

MARMARİS TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

2023-07-29 14:43 - Marmaris

MARMARİS’TE YİNE ELEKTRİK HATTI YİNE YANGIN

2023-07-29 10:52 - Marmaris

ÇOCUK İŞÇİLERE ÖZEL DENETİM

2023-07-31 16:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Marmaris’te Afet Bilinci İçin Güç Birliği

10:29 - Marmaris

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ YETERSİZLİKLERE SERT TEPKİ

13:23 - Marmaris

MARMARİS’TE KEÇİ VE YAVRULARINI AKUT KURTARDI

14:22 - Marmaris

MARMARİS'TE OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR

10:59 - Marmaris

CHP'li Bozdemir’den AKP’li Laçin’e Yanıt

15:55 - Marmaris

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş