?>

Bitlis’te 4. Kar Festivali düzenlendi

Bitlis belediyesi tarafından 4. €?sü düzenlenen kar festivali, vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı.

Gündem - 5 ay önce

Bitlis Belediyesi tarafından 4.’sü düzenlenen Kar Festivali, vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı.

Bitlis-Tatvan kara yolu üzerinde bulunan El Aman Kayak Tesisinde düzenlenen festivalde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Festivale katılan vatandaşların kimi kızak ve kayakla kaymanın keyfini çıkarırken kimisi ise kar üzerinde halay çekerek eğlendi. Havanın soğuk ve sisli olmasına aldırış etmeyen binlerce vatandaş, çocukları ve aileleri ile festivale yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, karı eziyet olmaktan çıkartıp şölen havasına dönüştürdüklerini söyledi. Başkan Tanğlay, Bitlislilerin karda eğlenmenin nasıl olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdiklerini belirterek, "Kar yağdığı zaman eziyet ve meşakkat oluyordu. Ama şu an kar yağdığı zaman çok şükür Bitlis’te kar şenlikleri oluyor. Karın keyfini çıkarıyoruz. Çocuklarımız, ailelerimiz burayı tıka basa doldurmuşlar. Binlerce vatandaşımız bizleri yalnız bırakmadı. Karın zevki nasıl çıkartılır, karda şenlik nasıl yapılır, Bitlis’ten bütün Türkiye’ye gösterdiler. Bu alanda ısınma için ateşlerimiz olacak ayrıca yine yeme içme ikramlarımız olacak" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ise bu tür festivallerin hemşehri hukukunun güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. Karakaya, "Değerli hemşehrilerimizle karın kışın keyfini çıkaracağımız bir şenliği birlikte burada icra edeceğiz. Tabi bu 4’üncüsü olan artık geleneksel hale gelen bir şenlik. Burada El Aman Hanı Kayak Merkezinde vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte çok güzel vakit geçirdiklerine şahitlik ediyoruz. İşte bu kış aylarının içinde belediyemizin düzenlendiği güzel bir etkinlik. Burada hemşehri hukukunun gelişmesi açısından değerli Bitlisli hemşehrilerimizin güzel vakit geçirmesi açısından çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

İlgili Haberler

4 atık alım tesisi ve 2 gemiye 11 milyon 218 bin TL ceza

14:04 - Gündem

Karacasu Belediyesi’nden ’önemli’ uyarı

13:54 - Gündem

Ülkenin dört bir yanından gelen bisiklet severler Sorgun’daki festivalde buluştu

13:45 - Gündem

Çorum’a ikinci OSB kuruluyor

13:17 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

13:10 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem