?>

Bodrum'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Coşkuyla Anıldı

Bodrum'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla sabah saatlerinde Atatürk Heykeli önünde tören düzenlenirken, gün boyu Herodot Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinliklerle zaferin 110. yılı kutlandı.

Gündem - 3 saat önce

Bodrum, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü anlamlı etkinliklerle idrak etti. Zaferin 110. yıl dönümü kapsamında düzenlenen program, sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli önünde başladı ve gün boyu Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde devam etti.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Özer Çiloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gökhan Kurgan, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek gibi önemli isimlerin yanı sıra, kurum amirleri, dernek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş törenlere katılım gösterdi.

Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Askeri personel tarafından şehitlerimizin anısına saygı atışı yapıldı. Özel Bodrum Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sezai Coşkun'un günün anlam ve önemini belirten etkileyici konuşmasıyla meydandaki tören sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla Herodot Kültür Merkezi'nde devam etti. Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan program, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler, şiir dinletileri ve konuşmalar, Çanakkale ruhunu ve şehitlerimizin kahramanlıklarını bir kez daha hatırlattı.

Öte yandan, Bodrum Belediyesi de 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında anlamlı bir çalışma başlattı. Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Bürosu, hafta boyunca Bodrum'da ikamet eden şehit yakını ailelerini ziyaret ederek onların yanında olduğunu gösterecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Armutalan İçin Yeni İmar Planı Onaylandı

2025-03-13 10:23 - Gündem

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Oktay: "Siyasi Bir İtibar Suikastine Uğruyorum"

2025-03-12 13:55 - Marmaris

Gazetecilerden Yeni Emniyet Müdürü Özdemir’e Ziyaret

2025-03-11 17:10 - Marmaris

GETOB kendi dergisinin tanıtımını yaptığı toplantıda yeni sezon için olumlu konuştu

2025-03-12 17:02 - Genel

Burunucu’nda deniz artık daha güvenli

2025-03-13 17:19 - Genel

İlgili Haberler

Bayburt için kuvvetli yağış uyarısı

20:09 - Gündem

Sakarya’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

19:51 - Gündem

Tekirdağ’da beklenen kar yağışı başladı

18:01 - Gündem

Sosyal medyadan paylaşılan hasta kedi tedavi altına alındı

17:20 - Gündem

Milas'ta Şehitlik Anıtının Açılış Töreni Gerçekleştirildi

16:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp Fotoğrafçı Evinin Balkonunda Ölü Bulundu

15:30 - Asayiş

Suriyelilerin Dönüşü Konut Piyasasını Nasıl Etkiledi

15:30 - Ekonomi

Sanatçı Züleyha Ortak'ın Evine Gelen Tamirci Öldürüldü

15:30 - Asayiş

Isparta'da Annenin Çocuğuna Şiddet İddiası

15:30 - Asayiş

Limon Tarlada 15 TL

15:30 - Ekonomi