?>

Bodrum turizmde rekora koşuyor

ÖMER FARUK DENGİZ

Ekonomi - 2 yıl önce

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinde biri olan Bodrum’a havadan ve denizden gelen yabancı turist sayısında 1 milyona ulaştı.

Türkiye’nin ve Dünya’nın en gözde turizm merkezlerinden biri olan Bodrum bu yılda yabancı turist sayısında rekor kırdı. Turizm şehirleriyle yarışan ilçeye bu yıl hava ve deniz yoluyla 1 milyon turist getirmeyi başardı. Milas - Bodrum Havalimanına dış hatlardan gelen turist sayısı ve deniz yoluyla gelen turist sayısının 1 milyon rakamına ulaştığı verilerle ortaya çıktı. Kara yoluyla ve hava alanları iç hatlardan giren yolcu sayısı ise hesaplanmadı. İç ve dış hatlardan giriş yapan yerli ve yabancı turistlerin, karadan gelen turist, 2’inci komut olan vatandaşlarda hesaplandığında bu sayının 4 katına çıkacağı tahmin ediliyor. Günü birlik gelen turistlerle birlikte 4 milyon turist sayısına ulaşacağı ön görülüyor.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’a hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısını açıkladı. Dengiz, “Her şeye rağmen 1 milyona yakın bir turist geleceğini düşünüyoruz. Hava yolu ve deniz yoluyla gelmiş olan turist sayısı limanlardaki verilere bakıldığında hedefi tutturmuş oluyoruz. Bununla birlikte sezon sonunda 1 milyonun üzerinde yabancı turist gelmiş bulunacaktır. Bu olumlu bir gelişme. Gelecek yıllarda gelecek olan yabancı turistin daha fazlasının gelmesi içinde de daha fazla çalışmalar yapacağız. İlk başta hava limanı dış hatlarından gelen yolcu sayısı 774 bin civarında. Deniz yoluyla gelen yabancı turist sayısı ise 59 bin görünüyor. Şu ana kadar 833 bin yabancı turist geldi. Böyle giderse sezon sonuna kadar 1 Milyon yabancı turist sayısını geçeceğiz. Daha çok çalışıp, mücadele etmemiz gerekiyor. Tanıtımlara ağırlık vermemiz ve daha fazla gelecek turist için hazırlıklı olmamız lazım. Yerli turist olarak baktığımızda kara yoluyla, deniz yoluyla, hava limanlarının iç hatlarından gelenler ve 2’inci komut sahipleri, günü birlik turistleri de hesaplarsak bu sayı kat kat artıyor. Bayağı yüksek bir rakama ulaşacak gibi görünüyor. 4 milyon turist sayısına ulaşabiliriz. Bu rakam çok fazla da olsa biz Bodrum’a iyi insanların gelmesini istiyoruz” dedi.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin ise sezonun çok iyi geçtiğini ifade ederek “Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı çok iyi bir turizm sezonu geçirdi 2 yıl aradan sonra. Ramazan Bayramı’nda bir durgunluk oldu iç pazarlarda. Bayram sonrası tekrar hareketlendi. Tesisler genel anlamda yüzde 90 doluluk oranını yakalamış bulunmakta. Genel anlamda iç pazar seviyor Bodrum’u. Temmuz ve Ağustos ayında iç pazar hareketliliği oldu. Diğer aylarda yabancı turist ağırlıklıydık. 7 ay üzerinden değerlendirirsek yüzde 60 yabancı, yüzde 40 iç pazar diyebiliriz. Ekim ayı dış pazarda çok büyük bir talep var. Rezervasyonlar şu anda geliyor. İç pazarda bir durgunluk oldu. Ekim ayında havalar güzel giderse hafta sonları iç pazarda da hareketlilik olur.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE HDP GERGİNLİĞİ

2022-09-22 11:21 - Siyaset

Son dakika: Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı

2022-09-22 11:32 - Gündem

Sinema salonu sahipleri Cem Yılmaza veda etti

2022-09-25 14:30 - Magazin

İlham Gencere Türk Filmleri Haftasında plaket

2022-09-26 13:30 - Magazin

CHP’Lİ GİRGİN:  ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER YÜKSEK KURULU KURULMALIDIR

2022-09-20 10:44 - Siyaset

Sinema salonu sahipleri dijitale savaş açtı

2022-09-24 15:30 - Magazin

ZEHRA’NIN ELİNDEN TUTUN

2022-09-22 11:35 - Sağlık

Bodrum turizmde rekora koşuyor

2022-09-26 14:00 - Ekonomi

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Hareketlilik Haftası sona erdi

2022-09-22 12:00 - Sağlık

Dalaman Havalimanının CEO koltuğuna Yiğit Laçin atandı

2022-09-22 15:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tarımın geleceği Balıkesir’de masaya yatırıldı

20:26 - Ekonomi

Ankara-Moskova ekonomik ilişkileri güçlenecek

16:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Muradiye OSB’de incelemelerde bulundu

16:21 - Ekonomi

Diyarbakır’da haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi denetimleri sıklaştı

16:01 - Ekonomi

Antalya’nın tarım ihracatı Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti

15:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan

Sağlık Kabini İşletmecisi Serbest Bırakıldı

16:35 - Asayiş