?>

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu’nda midye kabukları suların arıtılmasında kullanılıyor

Niğde ömer halisdemir üniversitesi bor halil zöhre ataman meslek yüksekokulunda hayata geçirilen proje kapsamında atık midye kabukları gri suların arıtılmasında ve yağmur sularının hasat edilmesinde kullanılıyor.

Gündem - 1 hafta önce

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu’nda hayata geçirilen proje kapsamında atık midye kabukları, gri suların arıtılmasında ve yağmur sularının hasat edilmesinde kullanılıyor.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Yavuzer’in koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında atık midye kabukları, gri suların ve yağmur suyunun temizlenmesinde değerlendirilecek ve böylece su tasarrufuna önemli düzeyde katkı sunulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Yavuzer, bu projeyle geliştirilen sürdürülebilir sistemin atıkların geri dönüştürülerek ekolojik bir döngü oluşturduğunu ve aynı zamanda yerleşkenin estetik görünümünü de zenginleştirdiğini belirtti. Yavuzer ayrıca proje kapsamında elde edilen verilerin su yönetimi ve çevre bilinci konularında daha geniş çapta uygulanabilecek modeller geliştirilmesine de kapı araladığını ifade etti.

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu’nda hayata geçirilen projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, özellikle küresel iklim değişikliğiyle ortaya çıkan kuraklık ve su kaynaklarının azalması bakımından bu projenin hem akademik hem de sürdürülebilir çevre çalışmaları açısından öncü ve örnek bir uygulama olduğunu belirtti. Üniversitenin sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs çalışmaları bakımından böylesine önemli bir projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen meslek yüksekokulu yönetimi ile personeline teşekkür eden Rektör Uslu; "Meslek yüksekokulumuzun çevreye duyarlı bu girişimi, hem bilimsel bir çalışma olması hem de sürdürülebilir çevre farkındalığına katkı sunması bakımından takdiri hak eden bir uygulama. Uygulamamızın tüm gelecekte daha geniş kapsamlı projelere ilham vermesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Muğla İçin Zirai Don Uyarısı!

2025-02-13 09:42 - Gündem

İlgili Haberler

Soğuk kış aylarında Elmadağ esnafı yabani hayvanları unutmadı

22:33 - Gündem

Çorum’da yaralı halde bulunan tilki tedavi altına alındı

22:32 - Gündem

Erzincan’da balık denetimi gerçekleştirildi

21:00 - Gündem

Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi

19:12 - Gündem

Konya’da İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı düzenlendi

18:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Anneler İçin Madde Bağımlılığı Eğitimi

16:54 - İnsan

Çöpten 89 Bin Haneye Enerji

16:27 - Ekonomi

Eksi 25 Derecede Sanat Aşkı

16:20 - Eğitim

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji

Kaçırılan İş Adamı Operasyonla Kurtarıldı

16:14 - Asayiş