?>

Btü ile Bosch’dan hidromobil iş birliği

Btü ile bosch’dan hidromobil iş birliği

Genel - 2 ay önce

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Bosch Türkiye arasındaki iş birliği devam ediyor. Daha önce yapılan iş birlikleri ile pek çok öğrenciye iş ve staj imkânı doğarken şimdi de Bosch Türkiye ile hidromobil konusunda ortak çalışmalara gidilecek.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bosch Türkiye yetkilileri ile bir araya geldi. BTÜ ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda; BOSCH Türkiye tarafından verilen destek ile geliştirilen BTÜ ATAK-H hidrojen enerjili araç (hidromobil) ve hidrojen enerjisi sistemleri test laboratuvarı çalışmaları çerçevesinde işbirlikleri ele alındı. Bosch Türkiye’nin, Bursa ve Türkiye için çok önemli bir marka olduğunu ifade eden Rektör Naci Çağlar, “Sanayi ile güçlenen üniversite” mottomuzla, özel sektörle iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Bosch Türkiye ile de pek çok ortak çalışmamız söz konusu. Üniversitemizin bilimsel, Bosch Türkiye’nin ise altyapı anlamında ortaya koyduğu destek ile öğrenci odaklı ortak projelerimizi büyüterek devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Test laboratuvarlarını incelediler

Toplantının ardından, Bosch Türkiye Endüstriyelleştirme Alan Yöneticisi Yıldırım Arslan, Endüstriyelleştirme Direktörü Ersin Ünal, Ürün Endüstriyelleştirme Direktörü Onur Ozan Çilsal, İnsan Kaynakları Sorumlusu Ece Tüt ve Yeni Ürünler Devreye Alma Kısım Yöneticisi Salih Onur Göyünç, BTÜ ATAK-H hidromobil ve hidrojen enerjisi sistemleri test laboratuvarı çalışmalarını yerinde inceledi. Burada, Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Gökay Bayrak, BTÜ ATAK-H hidromobil ve hidrojen enerjisi sistemleri test laboratuvarı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tenmak tarafından destek

Doç. Dr. Gökay Bayrak, “Bu sene ilk kez kurulan hidrojen yakıtlı BTÜ hidromobil ATAK-H aracı, TEKNOFEST çerçevesinde Efficiency Challange 2024’te başvuru yapan 76 hidromobil takımı arasından finale kalan 14 takımdan birisi olarak, Tenmak tarafından desteklenen yakıt pili sisteminin kullanım hakkına sahip oldu. Ayrıca hidrojen enerjisi ve yakıt pili sistemleri ile ilgili ilk kez BTÜ’de bir laboratuarın altyapısı da oluşturulmuş oldu. 2025 yılında da çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Toplantıya; BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gürkan ve BUKAGEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Onur Genç de katıldı. Toplantı sonunda, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, desteklerinden dolayı BOSCH Türkiye yetkililerine plaket takdim etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

İlgili Haberler

En az 200 öğrenciyi tutuklattıran Esad ajanı profesör Nahla Esa tutuklandı

14:35 - Genel

BAL-GÖÇ Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu kabri başında anıldı

14:43 - Genel

Kayseri itfaiyesinden yeni yılın ilk ayında 659 olaya müdahale

14:42 - Genel

Başkan Özkan: "İzmir’de yeni taksiye ihtiyaç yok"

14:37 - Genel

1. Etabı biten Yıldırım Beyazıt Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyecanı

14:38 - Genel

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş