?>

BTÜ öğrencileri TUSAŞ için üretecek

Bursa teknik üniversitesi (btü) öğrencileri, tusaş uçakları için alternatif malzeme geliştirecek. Tusaş’ın hava araçlarının yangın riski taşıyan bölgelerinde kullanılmak üzere tasarlanacak malzemenin; yangın anında ateşin yayılmasını engellemesi ve mevcut sistemin sorunlarına çözüm getirmesi hedefliyor.

Eğitim - 3 ay önce

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, TUSAŞ uçakları için alternatif malzeme geliştirecek. TUSAŞ’ın hava araçlarının yangın riski taşıyan bölgelerinde kullanılmak üzere tasarlanacak malzemenin; yangın anında ateşin yayılmasını engellemesi ve mevcut sistemin sorunlarına çözüm getirmesi hedefliyor.

Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Lift Up Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Projesi’nde yer almaya hak kazandı. Son sınıf öğrencilerinden oluşan MateriaLynx ekibi “Isıl Koruma Malzeme/Kaplama/Film Teknolojisi Geliştirme” konulu proje adı altında, Türkiye’deki birçok başvuru arasından seçilen iki takımdan biri olma başarısı gösterdi. Rümeysa Yılmazyıldırım, Özgür Özcan, Elif Coşgun, Enes Malik Esen ve Mihriban Kaya’dan oluşan MateriaLynx ekibin akademik danışmanlığını, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Deniz Uzunsoy ve Doç. Dr. Cihan Kaboğlu, sanayi danışmanlığını ise TUSAŞ’tan Dr. Burhan Şahin üstleniyor.

Öğrenciler projeleri kapsamında; havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla, hava araçlarında yangın riski taşıyan bölgeler için kullanılan ısıl koruma malzemelerine, alternatif bir tasarım üzerine çalışıyor. MateriaLynx ekibinin TUSAŞ için geliştireceği alternatif malzeme, yangın anında ateşin yayılmasını engelleyecek. Ayrıca yüksek sıcaklıkların diğer bölümlere geçişini önlemek için geliştirilecek yalıtım malzemesinin, mevcut sistemlerin sorunlarına çözüm getirmesi de hedefleniyor.

Türkiye’nin savunma sanayisinde yerli ve yenilikçi çözümler geliştirme hedefine katkı sağlayan öğrencileri kutlayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Üniversitemizin kaliteli akademik kadrosu ve güçlü altyapısı ile beraber bizler, Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda üreten nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizin, milli savunma sanayi tesisimiz olan TUSAŞ için malzeme üretecek olması gurur verici. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin böyle önemli projelerde yer almasını her zaman destekliyoruz. Bu kapsamda Türkiye genelinde TUSAŞ’tan projesi geçen 2 takımdan biri olma başarısı gösteren öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Siz yeter ki üretin biz her zaman yanınızdayız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Denizli Büyükşehir ev hayvanı satışı yapanlara eğitim verdi

13:53 - Eğitim

Afyonkarahisar’da yetenek taraması yapıldı

13:52 - Eğitim

Kaymakam Yücel, ilçenin eğitim durumunu görüştü

13:52 - Eğitim

BTÜ öncülüğünde ’Teknik Üniversiteler Birliği’ kuruldu

13:22 - Eğitim

Başkan Taşkın, kariyer günlerinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu

12:54 - Eğitim

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor