?>

Bu evi görenler film platosu sanıyor

Bursa'da yaşayan mehmet nail (59), küçük yaşlardan bu yana biriktirdiği binlerce antika eşyalarla 4 katlı evini adeta müzeye çevirdi. Uzun yıllar amerika'da yaşayan nail, oradaki koleksiyonlarını da konteynırla getirerek evindeki koleksiyonlarına ekledi. Koleksiyonlarını birbirinden farklı konseptlerle sergileyen nail'in evinde katalog çekimleri ve düğün öncesi çiftler tarafından dış çekim olarak kullanılıyor.

İnsan - 3 ay önce

Bursa’da yaşayan Mehmet Nail (59), küçük yaşlardan bu yana biriktirdiği binlerce antika eşyalarla 4 katlı evini adeta müzeye çevirdi. Uzun yıllar Amerika’da yaşayan Nail, oradaki koleksiyonlarını da konteynırla getirerek evindeki koleksiyonlarına ekledi. Koleksiyonlarını birbirinden farklı konseptlerle sergileyen Nail’in evinde katalog çekimleri ve düğün öncesi çiftler tarafından dış çekim olarak kullanılıyor.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Nail küçük yaşlardan itibaren ailesi ve yakın çevresinden antika eşyaları biriktirmeye başladı. 19 yaşında üniversite okumak için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde koleksiyonlarına devam eden Mehmet Nail, 30 yıl yaşadığı New York’tan Bursa’ya kesin dönüş yaptı. Videokasetten antika koltuk takımına, enstrümanlardan klasik otomobillere kadar biriktirdiği eşyaları Bursa’daki evinde sergileyen Nail, 4 katlı evini adeta müzeye çevirdi.

Koleksiyonlarını konseptlere göre sergileyerek fotoğraf stüdyosu oluşturdu

59 yıllık yaşamında çocukluğunda ve New York’taki hayatında biriktirdiği eşyaları konteynırla getiren Nail, 2 yıllık bir çalışmayla evine yerleştirdi. Eşyalarını konsept olarak gruplandıran Nail, cadılar bayramından yılbaşına, çocukluğundaki nostaljik evden çiftlik evine, 90’lara ait oturma odasından sinema salonuna kadar 16 farklı konsept oluşturdu. Daha önce kısa film ve katalog çekimi yapılan eve düğün öncesi dış çekim yapmak isteyen çiftler de ilgi gösteriyor. Ayrıca evde 1915 - 1965 yılları arasında üretilen 12 antika otomobil sergileniyor.

“Çocukken yaşadığım evi olduğu gibi buraya taşıdım”

Evindeki eşyaların tamamına yakınının ailesi ve yakınlarından yadigar olduğunu söyleyen Mehmet Nail, “İlk ve ortaokulu Türkiye’de, lise ve üniversiteyi Amerika Birleşik Devletleri’nde okudum. Orada 30 yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptım, şimdi Bursa’da yaşıyorum. Çocukluktan itibaren hobi olarak biriktirdiğim eşyaları buradaki evime dizdim. Ortaya böyle bir koleksiyon çıktı. Daha sonra düğünler için gelin ve damatlar burada fotoğraf çekinmeye başladılar. Burada satın alınıp konulan pek bir şey yok. Hepsi aile yadigarı. Dedemden, anne ve babamdan kalan eşyalar bunlar. Bir kısmı komşularımın getirdikleri, bu şekilde biriktirdim. Çocukken yaşadığım evi olduğu gibi buraya taşıdım. Amerika’da video kulübümüz vardı. Oradaki eşyaları başka bir odaya taşıyarak oradaki hatıralarımı canlandırdım. Geçtiğimiz günlerde burada bir kısa film çekildi. Bazen katalog çekimleri yapılıyor. Gelin ve damatlar dış çekim için geliyor. Çok fazla halka açık değil, telefon gelirse randevulaşıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Usta Gazeteci Ekrem Balıbek’in emanetleri basın müzesinde

15:27 - İnsan

Anaokulu Öğrencileri İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti

15:18 - İnsan

Mart ayında Adıyaman Havalimanı’ndan 28 bin 352 yolcu uçtu

15:18 - İnsan

Vali Varol ve Başkan Tutdere, İKA Toplantısına katıldı

15:19 - İnsan

Kızılay gönüllülerinden şehitliğe ziyaret

15:16 - İnsan

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş