?>

Bu okuldan mezun olan kendi işinin patronu oluyor

Kayseri'nin melikgazi ilçesinde 8 bölümü bulunan merkez mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencileri seçtikleri bölümler üzerinde 4 yıl eğitim alarak iş garantili mezun olmanın sevincini yaşıyor. öğrenciler tarafından üretilen çeşit çeşit ürünler ise kentteki kamu kurumlarının donatılarında kullanılarak ekonomiye can veriyor.

Genel - 3 ay önce

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 8 bölümü bulunan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri seçtikleri bölümler üzerinde 4 yıl eğitim alarak iş garantili mezun olmanın sevincini yaşıyor.

Türkiye’de son zamanlarda meslek liselerine olan ilgi artarken, Kayseri’de bulunan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğrencilere sunduğu imkanlar ile tercihlerin başında yer alıyor. Okulda bulunan bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araç teknolojisi ve uçak bakım alanları öğrencilerin ufkunu genişletirken, iş sahibi de yapıyor. 4 yıllık lise hayatları boyunca teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı olarak eğitim alma şansı da bulunan öğrenciler, mezun olduklarında kendi işlerinin de patronu oluyor. “Okulumuz Kayseri’nin en büyük meslek liselerinden birisi”

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tekin Alparslan; okul hakkında bilgiler vererek, “Okulumuz Kayseri’nin en büyük meslek liselerinden birisidir. Okulumuzda 8 farklı alanda eğitim veriliyor. Bu alanlar bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araç teknolojisi ve uçak bakım alanları bulunmaktadır. Okulumuzu diğer okullardan ayıran en büyük etken okulumuzda uygulama eğitimlerinin oldukça yoğun olmasıdır. Bu kapsamda okulumuz döner sermaye faaliyetleri yürütüyor. Bu anlamda Türkiye’nin önde gelen okullarından birisiyiz. Üretim kapasitemiz oldukça iyi durumda. Bu durumda, öğrencilerimize beceri ve uygulamalı meslek dersi eğitimleri daha verimli olarak verilebiliyor. Öğrencilerimiz deney setlerinin üzerinde eğitim görmekten çok gerçek işler üzerinde eğitim alıyorlar ve pratiklerini geliştiriyorlar. Bu sayede yapılan çalışmaların piyasada ekonomik değeri oluyor” ifadelerini kullandı. “Öğrenciler kendi harçlıklarını çıkarıyorlar”

Alparslan, öğrencilerin okulda öğrenirken aynı zamanda kendi harçlıklarını da çıkardıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz de bu çalışmaların karşılığında kendi harçlıklarını çıkarıyorlar. Bu kapsamda 2024 yılında döner sermaye çalışmalarında yaklaşık 150 öğrencimiz görev aldı. Bu öğrencilere 1 milyon 370 bin TL civarında ödeme yapıldı. Böylece velilerine de yük olmadan kendi harçlıklarını çıkartmış oluyorlar. Bu sayede de öğrencilerimiz beceri eğitimlerini gerçek iş üzerinde daha iyi gördükleri için mezun olduklarında kendi mesleklerinde çalışırken tercih edilmeleri daha fazla oluyor. Kendi işlerinde daha başarılı oluyorlar. Bu okulumuzun tercih edilmesini artıran da bir unsur. Birçok okulda bu imkanlar bulunamıyor. Ayrıca okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ile çeşitli kurumlarla yapılan protokol kapsamlarında protokol okulu statüsünde. Bu protokoller sayesinde okulumuzda eğitim gören birçok öğrenci öğretim bursu alıyor. Bu ilgili kurumlarla işbirliği yaparak beceri eğitimleri destekleniyor. İstihdam yönünden de diğer okullardan daha avantajlı durumdayız. Öğrencilerimiz kendileri istemeleri durumunda iş bulma oranları daha yüksek oluyor” şeklinde konuştu. “Kayseri’mizde birçok kamu kurumunun donatımlarını okulumuz üretiyor”

Öğrencilerin gelen talepler üzerine kamu kurumlarının donatılarını ürettiğini dile getiren Okul Müdürü Tekin Alparslan; “Son yıllarda çılan birçok okulun okul donatımlarını bizim okulumuz üretti. Ayrıca, Kayseri İl Nüfus Müdürlüğü, Hacılar, Kocasinan İlçe Nüfus Müdürlüklerinin donatılarını okulumuz üretti. En son çalışmamız olarak Kayseri’de yapılan Millet Kütüphanesi’nin donatı siparişlerini de okulumuz üretmektedir. Bu çalışmamızda halen devam ediyor. Okulumuzda metalürji alanı var. Bu alan Türkiye’deki meslek liselerinin arasında az bir okulda bulunuyor. Bulunanlar içerisinde de döküm üzerine pratik çalışması yoğun olan okullardan biriyiz. Şehir şebekelerindeki su onarım aparatları okulumuzda üretiliyor. Bunun tedarikçisiyiz. Daha öncesinde üretilen bu ürünleri ilgili kurum yurtdışından ithal ediyordu ama şuanda bizim okulumuz bunların tedarikini sağlıyor. Biz bununla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

İlgili Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti

23:50 - Genel

Öğrencilerden İhlas Haber Ajansı’na ziyaret

21:53 - Genel

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından uyuşturucuyla mücadelede kararlılık vurgusu

20:15 - Genel

Fethiye’de yangın ekiplerinin iş başı eğitimleri yapıldı

20:29 - Genel

Silivri’de Taban Gübresi Dağıtım töreni düzenlendi

19:44 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş