?>

Bu projeyle komşuluk ilişkileri güçlenecek, kültürel zenginlikler nesillere aktarılacak

Adapazarı belediyesi’nin kırsal mahallelerine yönelik sosyal ve kültürel yatırımları çerçevesinde hayata geçirdiği bileciler ve solaklar millet evleri, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak.

İnsan - 8 ay önce

Adapazarı Belediyesi’nin kırsal mahallelerine yönelik sosyal ve kültürel yatırımları çerçevesinde hayata geçirdiği Bileciler ve Solaklar Millet Evleri, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak.

Adapazarı Belediyesi’nin kırsal mahallelerine yönelik başlattığı proje çerçevesinde Bileciler ve Solaklar Millet Evleri, mahalle sakinlerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde titizlikle tasarlandı. Millet evlerinde cemiyet alanı, bilgi evi, muhtarlık ve kahvehane gibi bölümler yer alıyor. Bu alanlar, mahallelerin buluşma noktası olup, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Hususa ilişkin olarak Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızda bugüne kadar 5 adet çocuk hakları projesi, 40’tan fazla sosyal tesis, cemiyet alanları ve millet evleri, 650’ye yakın çocuk parkı ve spor sahası kazandırdık. Mahallemi Güzelleştiriyorum Projemizle 800’e yakın sokağımızın çehresini değiştirdik” dedi. “Adapazarı genelinde bu yıl 18 mahallemiz doğalgaza kavuştu”

Kırsal mahallelere yönelik yapılan çalışmalara dikkat çeken Işıksu, “Bileciler ve Solaklar Mahallelerimizde geçtiğimiz 5 yıl içinde mahalle yollarının bakım-onarımı, çocuk parkları ve spor sahaları, yeni yollar, tarla yolları ve kanal temizlikleri gibi birçok hizmeti hayata geçirdik. En son spor sahamızın aydınlatma sistemini tamamladık. Ayrıca, Adapazarı genelinde bu yıl 18 mahallemiz doğalgaza kavuştu. Kırsal mahallelerde doğalgaz çalışmaları tamamlandıkça asfalt tadilatlarımızı da hızlıca tamamlıyoruz” diye konuştu. “Kırsal mahallelerde sosyal donatı alanları çok önemli”

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise Bileciler ve Solaklar Millet Evleri’nin yalnızca iki bina olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Kırsal mahallelerde sosyal donatı alanları çok önemli. Bu millet evlerinin iyi günde kötü günde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Adapazarı’nda sürekli hizmet ve açılış var, milletimiz bu hizmetlerden istifade ediyor” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Harran’da geleneksel çocuk oyunları festivali

17:03 - İnsan

Başkan Aras'tan Yatağan'a Çifte Müjde

17:03 - İnsan

Elazığ Belediyesinden Aile Yılına destek

16:57 - İnsan

Palandöken’in eteğinde Türk motifleri defilesi göz kamaştırdı

16:39 - İnsan

Malatya polis akademisi standına yoğun ilgi

16:40 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık