?>

Bulgaristan seçimleri için Tekirdağ’da 20 sandık kurulacak

9 haziran 2024 pazar günü yapılacak olan bulgaristan milletvekilliği genel seçimleri ve avrupa birliği parlamenter seçimleri ile alakalı olarak tekirdağ’ın ergene ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan hak ve özgürlükler hareketi (höh) trakya temsilcisi güner çetin, “şimdi zaman 1989 göçmenlerinin orada kalan soydaşlarımıza sahip çıkma zamanı” dedi.

Siyaset - 11 ay önce

9 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan Milletvekilliği Genel Seçimleri ve Avrupa Birliği Parlamenter seçimleri ile alakalı olarak Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Trakya Temsilcisi Güner Çetin, “Şimdi zaman 1989 göçmenlerinin orada kalan soydaşlarımıza sahip çıkma zamanı” dedi.

9 Haziran Pazar günü Bulgaristan Cumhuriyetinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Birliği Parlamento Seçimi ve Bulgaristan erken Genel Seçimleri ile ilgili olarak HÖH Trakya Temsilciliği tarafından Marmaracık Göl Restoranda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Son üç yılda 7. seçime gittiklerini hatırlatan HÖH Trakya Temsilcisi Güner Çetin, "En son yapılan seçimlerde 4 Nisan 2023’de Bulgaristan’da bir koalisyon hükümeti kurulmuştu. Ortak noktada buluşulamadı ve erken genel seçim kararı alındı. Bu süreçlerde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu partiler üstü bir dava, milli dava. Yurt dışında 10 milyona yakın Türk ve Müslüman yaşıyor. Bunların büyük bölümü Balkanlar’da, Balkanlar’da olanların de büyük bölümü Bulgaristan’da yaşıyor" dedi.

Çetin, "En son seçimlerde Bulgaristan’daki 6,5 milyon kayıtlı seçmenden 2,5 milyonu sandığa gitti bu da yüzde 39.9’a tekabül ediyor. Türkiye’den en az 100 bin oy istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde ikamet eden 300 bini aşkın çifte vatandaş bulunuyor. Tekirdağ ilimizde toplamda 20 sandığımız var. En çok sandık kurulan ilçemiz 9 sandıkla Çorlu olacak. 5 sandık Ergene ilçemizde kurulacak. Süleymanpaşa ve Muratlı’da birer sandığımız var. Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’da da birer sandık kurulacak. Kapaklı ve Ergene Sağlık Mahallesi için birer sandık daha talep ettik fakat henüz yanıt gelmedi. Trakya bölgesi genelinde bakacak olursak en çok çifte vatandaşın ikamet ettiği ilimiz Tekirdağ. Toplamda 28 bin civarında seçmen var gözüküyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti

12:04 - Siyaset

Çopuroğlu’ndan Kayseri-Yerköy hızlı tren hattının şantiyesine ziyaret

11:47 - Siyaset

Başkan Kazım Kurt 1 yılda 22 vaatten 9’unu gerçekleştirildi

11:05 - Siyaset

Başkan Pütün, Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu ile birlikte Beyağaçlı çiftçilerle buluştu

10:56 - Siyaset

Milletvekili Hatipoğlu, AK Parti MKYK toplantısına katıldı

10:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık