?>

Büyükşehir’in kadrolu işçilerine yüzde 35 zam

Manisa büyükşehir belediyesi ile belediye iş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kadrolu işçileri kapsayan sözleşmede, işçilerin yevmilerine yüzde 35 oranında zam yapıldı. Başkan ferdi zeyrek, işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade ederken, besot çalışanlarına verilen 35 bin tl maaş sözünün de en kısa zamanda yerine getirileceğini söyledi.

Ekonomi - 9 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kadrolu işçileri kapsayan sözleşmede, işçilerin yevmilerine yüzde 35 oranında zam yapıldı. Başkan Ferdi Zeyrek, işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade ederken, BESOT çalışanlarına verilen 35 bin TL maaş sözünün de en kısa zamanda yerine getirileceğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve Belediye İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Devrim Dinçer, kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesine imza attı. İşçilerin günlük 1000 TL olan yevmiyeleri, yüzde 35 oranındaki zam ile 1350 TL oldu. BESOT işçilerine verilen 35 bin TL maaş sözünün de en kısa zamanda yerine getirileceğinin bilgisi verildi. Sözleşme imza töreninde, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman da yer aldı. Başkan Zeyrek: “Talebinizden önce en iyi zammı yaptık”

İşçilerin yüzünü güldüren sözleşme sonrasında açıklamada bulunan Başkan Zeyrek, sendikanın, işçinin kavuşması gereken en doğal hak olduğunu söyledi. Başkan Zeyrek, “Siz talepte bulunmadan önce biz, işçilerimize elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi artışı yaptık. Ekonomik hayatlarında rahat bir nefes almalarını sağladığımızı umuyorum. Biz işçisiyle, memuruyla bir bütünüz. Bu, kurumun iradesini ve gücünü ortaya koyan bir unsurdur. Kimseyi ayrıştırmadan, herkese hak ettiği değeri vererek hem kurumun mutluluğunu hem de devamlılığını sağlamak amacındayız. Vatandaşlarımıza hizmet için işçilerimizi teşvik için elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Almış olduğunuz yetki sendikanız açısından hayırlı olsun. Sonraki süreçte de her zaman birlikte olacağımıza, işçilerimizin daha rahat bir hayat sürmesi için birlikte kararlar alacağımıza inanıyorum. Sendikanıza hayırlı olsun” dedi.

Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman ise, “Bizlere verdiğiniz değeri gördük. Şahsımız, şubemiz adına sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarınızın daim olmasını diliyoruz” diye konuştu. Belediye İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Devrim Dinçer ise imza töreni sonrasında şunları söyledi; “Devam eden toplu iş sözleşmemizin 6’ıncı ay zam oranını aldık. Başkanımız enflasyon oranına artı 10 puan daha ilave etti. Tüm emekçilere hayırlı olsun diliyorum. Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun TSO, TSE kalite belgesini tekrar tescilledi

14:07 - Ekonomi

Patatesin toprakla buluşma yolculuğu başladı

13:43 - Ekonomi

Marmaray hattında araçların yolculuğu görüntülendi

13:34 - Ekonomi

Düzce’de araç sayısı 151 bini geçti

13:35 - Ekonomi

BTM uluslararası arenada büyümeyi hedefliyor

12:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık