?>

Büyükşehir kuzey sahillerini 33 kriterle yeniden mavi bayrağa kavuşturacak

Sakarya büyükşehir belediyesi, kuzey sahillerini yeniden mavi bayrakla buluşturmak için harekete geçti. Kuzey sahillerinin su kalitesi, cankurtaran, engelli olanakları, plaj kullanım ihtiyaçları gibi 33 kriterin eksiksiz olarak sağlanması adına 28 nisan’da ihaleye çıkılacak.

Gündem - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kuzey sahillerini yeniden mavi bayrakla buluşturmak için harekete geçti. Kuzey sahillerinin su kalitesi, cankurtaran, plaj kullanım ihtiyaçları gibi 33 kriterin eksiksiz olarak sağlanması adına 28 Nisan’da ihaleye çıkılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yaz sezonu öncesi kuzey sahillerinde çalışmalarını hızlandırdı. Karasu ve Kocaali sahillerinde temiz, güvenli, donanımlı ve çevreci plajların simgesi olan Mavi Bayrak Ödülü’nü yeniden kazanmak amacıyla kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, sahillerin daha hazırlıklı sezona kapılarını açması için çalışma yapacak. Başkan Yusuf Alemdar’ın bir süre önce talimatını verdiği çalışma çerçevesinde Karasu ve Kocaali ilçelerinde Mavi Bayrak standartlarına uygun altyapı hummalı bir çalışmayla oluşturulacak. "Mavi Bayrak Ödüllü Plajların" hazırlanması için Büyükşehir Belediyesi 28 Nisan Pazartesi günü ihaleye çıkacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Kocaali Merkez, Karasu Sahil Park ve Karasu Küçükboğaz plajları 2025 yaz sezonuna Mavi Bayraklı olarak hazır hale getirilecek. Uluslararası alanda çevreye duyarlılığın ve kaliteli hizmetin sembolü olan Mavi Bayrak için yüzme suyunun kalitesi, cankurtaran hizmetleri, engelli erişilebilirlik imkanları, çevre yönetimine verilen önem ve bilinçlendirme faaliyetleri ile plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek sıhhi imanları ve donanımların sağlanması konularında 33 zorunlu kriter eksiksiz olarak yerine getirilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Sivas’ta ilk hububat hasadı Vali Yılmaz Şimşek tarafından gerçekleştirildi

21:11 - Gündem

Bu tesiste 3 bin sahipsiz hayvanın barınma, tedavi ve rehabilitasyonu sağlanacak

20:01 - Gündem

Yaralı şahin koruma altına alındı

19:50 - Gündem

Yozgat’ta vaşak görüntülendi

18:16 - Gündem

Kızgın güneş altında ekmek mücadelesi

18:21 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem